Economia

La Generalitat participarà amb un crèdit de 40 milions en un centre d'innovació de SEAT

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha anunciat aquest dimecres la creació d'una empresa mixta d'innovació en automoció entre la Generalitat i Seat, a la qual el govern aportarà 40 milions d'euros en un crèdit amb l'opció de transformar-lo en accions, un aspecte que encara ha de consensuar amb la companyia automobilística.

Huguet ha celebrat l'adjudicació de la fabricació de l'Audi Q3 a la planta de Seat a Martorell (Barcelona), que suposarà una inversió de 300 milions i una producció anual de 80.000 unitats.

Pel conseller, en la decisió final de Volkswagen de fabricar el Q3 a Barcelona ha estat "clau" el suport a la innovació, així com el compromís del govern per renovar les ajudes al sector de l'automoció el 2010 i el 2011, encara sense quantificar.

El conseller també ha valorat positivament la política del ministeri d'Indústria, amb el pla d'ajudes al sector i les reunions amb Volkswagen, juntament amb les iniciatives de la Generalitat, tot i que ha instat a "seguir treballant". "S'ha guanyat un partit, però la lliga és molt llarga, és molt dura, ni els sindicats es poden adormir, per aconseguir més productivitat, menys absentisme i més formació, ni tampoc els empresaris, per ser els millors en les seves plantes.

El conseller ha destacat la importància de les iniciatives encaminades a "atreure noves inversions o aconseguir que multinacionals radicades aquí continuïn" amb la innovació com a eix, i ha explicat la proposta de la nova empresa mixta de desenvolupament de l'automoció per l'objectiu de la Generalitat d'aconseguir una "participació minoritària en empreses amb tecnologia i innovació".

El crèdit del govern a Seat s'afegeix a l'anunci de la setmana passada del ministeri d'Indústria, que concedirà a Seat 100 milions d'euros en ajudes, amb càrrec als 800 milions d'euros del pla de competitivitat d'automoció.

Així, entre les dues administracions aportaran 140 milions per a Seat, gairebé la meitat dels 300 milions d'inversió que suposarà la producció del Q3 a Martorell, segons els càlculs d'Audi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.