Economia

Volkswagen decideix adjudicar l'Audi Q3 a la planta de Seat a Martorell

La decisió de Volkswagen d'adjudicar aquest model a la planta catalana arriba després de setmanes d'intenses negociacions entre el govern espanyol, la Generalitat i el consorci alemany, que portava temps sospesant a quina planta enviar el model d'acord amb criteris de costos i competitivitat.

Després de mesos d'espera i llargues negociacions, Martorell ha aconseguit imposar-se a altres plantes del grup que optaven a la producció del vehicle, entre elles la de Bratislava (Eslovàquia), la de Gyor (Hongria) i la d'Audi a Ingolstadt (Alemanya).

La plantilla de Seat ha acceptat en referèndum la congelació salarial per aconseguir el Q3 i assegurar el futur de la planta catalana.

La producció del nou tot terreny, del qual es fabricaran entre 80.000 i 100.000 unitats anuals, s'iniciarà l'any 2011 i permetrà salvar l'excedent de 1.500 llocs de treball que, segons la companyia, té la fàbrica de Martorell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.