Economia

Zapatero demana per carta al president de Volkswagen que el Q3 vagi a Martorell

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va enviar a principis d'abril una carta al president de Volkswagen, Martin Winkerkorn, on destacava la competitivitat de la planta de Martorell i els esforços dels seus treballadors per fabricar el nou Audi Q3, segons confirmen fonts de la Moncloa. Volkswagen ha de decidir aquest dimecres si el nou model es fabrica a Catalunya o a alguna altra planta europea com la de Bratislava, a Eslovàquia, la d'Ingolstadt, a Alemanya i la de Wolfsburg, a Hongria. A la carta, Zapatero destaca el suport del govern espanyol a les inversions de Volkswagen i les iniciatives que ha posat en marxa per impulsar el sector.

Zapatero va moure fitxa en favor de Martorell després que els treballadors de la planta acordessin congelar-se el sou per afavorir la competitivitat de l'opció catalana. Volkswagen encara no ha decidit on fabricarà el nou totterreny urbà, i els governs respectius activen les seves maquinàries per afavorir la fabricació als seus països.

Amb aquest objectiu, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i el conseller d'Innovació, Josep Huguet, es van desplaçar la setmana passada a Wolfsburg, a Alemanya per mantenir una reunió amb la direcció de Volkswagen, una trobada on tot i els passos fets no van obtenir el compromís que el Q3 es fabricarà a Martorell.

A la carta, Zapatero assenyala la viabilitat de l'opció de Martorell i de la planta de Seat, i recorda que el govern espanyol ha posat en marxa un pla de viabilitat per al sector automobilístic. Tot plegat té com a objectiu decantar la balança a favor de Martorell en la reunió que la direcció de Volkswagen celebra aquest dimecres, on hauria de decidir la planta on es fabricarà el nou model. La direcció podria donar a conèixer la decisió dijous, coincidint amb l'assemblea d'accionistes



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.