Economia

Zapatero es felicita per la fabricació del Q3 a Martorell i diu que permetrà assegurar 7.500 llocs de treball

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha felicitat aquest dimecres de la decisió de Volkswagen de construir l'Audi Q3 a la planta de Martorell, fet que, segons ha apuntat, "permetrà assegurar 7.500 llocs de treball directes i indirectes".

Segons Zapatero, la decisió de l'automobilística alemanya és un dels "efectes beneficiosos per a l'ocupació" de les iniciatives de suport al sector automobilístic que ha posat en marxa el seu executiu, amb un pla d'estímul de la competitivitat del sector de 800 milions d'euros.

Zapatero ha fet aquestes manifestacions al Congrés de Diputats en el transcurs de la seva compareixença per explicar la seva última remodelació del govern, en què ha apuntat que l'objectiu del canvi de govern és "accelerar" les mesures del pla anticrisi i "preparar" la següent fase, la de la "recuperació" econòmica amb un model de creixement renovat.

El president espanyol ha detallat algunes de les mesures del seu govern per plantar cara a la crisi, entre les quals ha destacat l'adjudicació de 800 milions d'euros destinats al sector de l'automòbil per al finançament de 156 projectes que han de permetre "millorar la competitivitat del sector".

Segons Zapatero, aquests 800 milions acabaran mobilitzant una inversió total de 3.079 milions. Es tracta, ha explicat, de fons de suport als fabricants, que reben un 60% dels diners, i al sector dels components, que reben el 40% restant. Les empreses, ha explicat, començaran a rebre els fons abans de finals de mes.

En aquest punt, Zapatero ha atribuït la decisió de Volkswagen a l'actuació del seu govern. Segons el president espanyol, la iniciativa de suport al sector automobilístic "ja ha tingut efectes beneficiosos per a l'ocupació" com demostren "les decisions adoptades recentment per algunes de les grans empreses de l'automòbil" assentades a l'Estat.

"És el cas de la decisió d'Audi de fabricar un model de gamma alta, el de la gamma més alta al nostre país, el Q3, a Barcelona", ha dit, que permetrà "assegurar 7.500 llocs de treball directes i indirectes".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.