Política

28-A

Iglesias assegura que “mai” hi haurà ningú de Podem als consells d’administració de les firmes de l’Ibex

El candidat d’Unides Podem afirma que “trair Espanya és privatitzar empreses públiques”

Pablo Iglesias anuncia que vol crear una companyia energètica per abaratir el rebut de la llum

Pablo Iglesias ha assegurat aquest dissabte en l’acte de campanya de Podem a las Palmas per al 28-A que “mai” hi haurà ningú d’aquesta formació als consells d’administració de les firmes de l’Ibex 35. Al seu entendre, aquest és el problema principal pel qual les empreses que en formen part “tenen més poder que un diputat o un ministre”.

Iglesias ha invertit tres minuts de rellotge del seu discurs a enumerar els membres del PP, del PSOE, de CiU i del PNB que estan als consells d’administració de firmes com Endesa, Gas Natura o Iberdrola, i ha considerat que el que realment és “trair a la pàtria” és privatitzar empreses públiques. Privatitzacions que, segons ha dit, l’únic que han aportat és un encariment dels serveis energètics com la llum, i una precarització de les condicions de treball de les seves plantilles.

Iglesias ha assegurat que l’any passat les tres empreses que formen “l’oligopoli” de l’energia a l’Estat, van ser sancionades “amb un 0,003%” dels seus beneficis, cosa que, al seu parer, vol dir que les sancions els surten “gratis”. Per això ha afirmat que fins que el seu partit no arribi al govern, “no hi haurà un sistema racional de sancions”, perquè a ells, aquestes empreses no els han pogut “comprar”.

El líder de Podem també ha invocat l’article 128 de la Constitució espanyola per anunciar que vol crear una “gran empresa pública d’energia”, una mesura que té l’objectiu de “recuperar el control” de l’Estat, una cosa que “només pot fer la societat”.

Finalment, Sánchez ha reiterat que per canviar les coses “s’ha d’estar al govern” i per això ha animat a “omplir les urnes de veritats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]