Política

Puigcercós exculpa Benach de la ruptura de l'acord amb els carodistes

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, ha exculpat el líder del sector ERC Futur Ernest Benach de la ruptura de l'acord entre els dos sectors per renovar l'executiva del partit, el detonador de la qual va ser un missatge SMS que insinuava la possibilitat de vetar dos noms.

En declaracions a RAC 1, Puigcercós ha assegurat que Benach "va lluitar sempre per intentar mantenir la proposta conjunta", i ha acusat gent del seu entorn de "no seguir-lo".

Puigcercós ha reiterat la seva voluntat de reunir-se amb el president català, José Montilla, probablement després de la festivitat de Sant Joan, i ha expressat la necessitat d'establir contactes amb tots els líders polítics catalans i agents socials i econòmics de Catalunya.

D'altra banda, Puigcercós ha respost a les declaracions del conseller d'Economia, Antoni Castells, en què alertava de la possible inestabilitat del govern català pel congrés d'ERC. "Fem un acte de realisme, perquè els problemes que té Catalunya no vénen del congrés d'ERC, sinó que vénen de Madrid".

Segons Puigcercós, la declaració del conseller Castells és "no assumir el veritable problema del PSC, ja que (el problema) és que el president Zapatero està bloquejant els traspassos i juga a enganyar-nos a tots amb el tema de les balances fiscals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.