Política

El PP diu que els partits catalans s'han adonat que "el xec en blanc de Zapatero és un xec sense fons"

El desplegament de l'Estatut

El sotssecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que després de la reunió d'aquest dissabte dels partits catalans s'ha demostrat que "Zapatero no és de fiar, els partits catalans es creien que havien rebut un xec en blanc amb l'Estatut però s'han adonat que és un xec en descobert, no hi havia res al banc". González Pons ha indicat que "el Partit Popular ja va assenyalar que l'Estatut no era el lloc adequat per a regular el finançament de les comunitats autònomes i ara es demostra que teníem raó i que tal com es va fixar, era un model inviable".

El sotssecretari de Comunicació ha explicat que amb la crisi econòmica, el govern està reduint els ingressos i té menys disponibilitat de fons per abordar els seus compromisos. "Si en l'Estatut es fixava un model de finançament amb poca flexibilitat, aquesta poca flexibilitat comporta l'incompliment per part del govern central de l'acord a causa del moment de crisi en el qual ens trobem", ha comentat.

El sotssecretari de Comunicació ha explicat que amb la crisi econòmica, el govern està reduint els ingressos i té menys disponibilitat de fons per a abordar els seus compromisos. "Si en l'Estatut es fixava un model de finançament amb poca flexibilitat, aquesta poca flexibilitat comporta l'incompliment per part del govern central de l'acord a causa del moment de crisi en el qual ens trobem", ha comentat. "Catalunya, com la resta de comunitats autònomes, necessita un nou finançament i aquesta ha de dur-se a terme fora de l'Estatut d'Autonomia. El finançament ha d'arribar a través d'un acord comú de tots els partits i una negociació multilateral de totes les comunitats", ha dit.

Així mateix González Pons ha incidit que "Catalunya necessita finançament, compta amb un milió més d'habitants al qui se'ls presta sanitat, educació, serveis socials, dependència i a aquest milió més de ciutadans cal finançar-los. Si no, s'incompliria el compromís que tots tenim que fins i tot en temps de crisis cal atendre les partides socials. Les Comunitats Autònomes, Catalunya entre elles, necessiten un nou model de finançament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Arrenquen a Tabriz els actes de comiat del president iranià

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona