Política

Rússia

L’esposa de Navalni diu que Putin “pagarà pel que ha fet amb el meu marit, la meva família i el país”

Iúlia Navàlnaia ha reclamat a la Conferència de Seguretat de Munic que la comunitat internacional lluitin contra el mal que representa el president rus

L’esposa del líder opositor Aleksei Navalni, Iúlia Navàlnaia, ha dit aquest divendres que el president Vladímir Putin i el seu entorn “pagaran” per la mort del seu marit en una presó àrtica de Rússia.

“No sé si hem de creure les terribles notícies que rebem, que rebem només de mitjans oficialistes. Des de fa molts anys (...) no podem creure ni a Putin ni al seu govern. Menteixen constantment. Però si això és veritat, volgués que sàpiguen Putin i tot el seu entorn –el seu govern, els seus amics– que seran castigats pel que han fet amb el nostre país, la meva família i el meu espòs”, ha dit Navàlnaia.

“Seran portats a la justícia i aquest dia arribarà aviat”, ha insistit en una breu declaració en la Conferència de Seguretat celebrada a Munic, on ha rebut el suport en forma d’aplaudiments dels assistents.

Navàlnaia ha fet una crida a la comunitat internacional i a totes les persones en el món per a demanar-los unitat en la lluita contra el “mal” que representa Putin. “Hem d’unir-nos i lluitar contra aquest mal. Hem de lluitar contra aquest horrible règim a Rússia. Aquest règim i Vladímir Putin han de ser personalment responsables de totes les atrocitats que han comès al nostre país en els últims anys”, ha emfatitzat.

Navàlnaia ha confessat que ha reflexionat molt si romandre a Munic i comparèixer en la Conferència de Seguretat o marxar-se per a reunir-se amb els seus fills, però el mateix Navalni la va inspirar a quedar-se. Vaig pensar què hauria fet Aleksei en la meva situació. I estic segura que ell seria aquí en aquest podi”, ha recalcat.

El desembre passat, Navalni va ser traslladat des d’una presó de la regió de Vladímir, a menys de 200 quilòmetres de Moscou, fins a una presó en el cercle polar Àrtic, prop de la serralada dels Urals, on ha mort, segons els serveis penitenciaris.

Navalni va ser condemnat a Rússia en un procés qualificat de políticament motivat quan va tornar al costat de la seva esposa a Rússia en 2021 de Berlín, on s’havia recuperat d’un enverinament l’any anterior a les mans del Servei Federal de Seguretat, segons els seus aliats.

El passat 7 de desembre, Navalni va demanar des de la presó votar contra Putin en les eleccions del 17 de març de 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries