Política

Primera reunió del consell executiu del govern, després del venciment de la data per acordar el nou sistema de finançament

Política

El consell executiu del govern, presidit per José Montilla, es reunirà avui dimarts per primera vegada després del venciment de la data establerta per l'Estatut per acordar el nou sistema de finançament català, el 9 d'agost.

Es tracta de la primera reunió del govern també després que el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura (ICV-EUiA), pactés de manera unilateral amb la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, un termini per acordar el finançament en tres mesos a canvi de retirar la petició de compareixença de José Luis Rodríguez Zapatero al Congrés. Un pacte que va provocar que CiU i ERC acusessin Saura de trencar la unitat catalana pel finançament.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha confirmat que "segurament en el consell de govern es parlarà de la situació, l'estratègia i el calendari" del finançament, després del venciment de la data legal establerta per l'Estatut i del pacte Saura-De la Vega.

De tota manera, Ausàs no ha volgut avançar si els consellers d'ERC tenen previst recriminar a Saura la seva actuació, de la qual no va informar al vicepresident del govern i president en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), fet que va molestar la formació republicana, i un "error" del dirigent ecosocialista, a criteri del secretari general d'ICV Jordi Guillot.

En la reunió de l'executiu, malgrat que no està previst en l'ordre del dia, també podria abordar-se l'estat de les negociacions del govern amb CiU per acordar una estratègia unitària durant la negociació del finançament, acord que podria tancar-se en els pròxims dies.

El primer executiu del curs també té previst aprovar l'avantprojecte de Llei de Política Industrial de Catalunya que inclou els serveis a empreses en el seu àmbit d'aplicació. El seu objectiu bàsic serà ordenar i coordinar les actuacions de la Generalitat al sector industrial i impulsar polítiques que en facilitin el seu desenvolupament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.