Política

Jordi Pujol creu que si no s'aprovessin els pressupostos serviria com a revulsiu

Política

Tot i que afirma que la no aprovació dels pressupostos de l'Estat  provocaria una crisi "que no desitja", l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha sentenciat que seria "un revulsiu", un bon moment per a la reflexió per part de tots els partits catalans i per al replantejament de les relacions polítiques entre Catalunya i l'Estat.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu, Jordi Pujol no ha desvinculat el debat del finançament amb l'aprovació dels pressupostos estatals. Ha titllat als socialistes catalans "d'enredar la troca" i de crear certa "ambigüitat" en aquest tema arran de les declaracions de José Zaragoza i ha instat a la seriositat quan es parla del compliment dels terminis que marca l'Estatut "perquè qualsevol acord en el tema del finançament repercuteix per força en els pressupostos de l'Estat".

El desacord seria "un xoc", però "no passaria res", ha afirmat. Els pressupostos no tirarien endavant si el PSC hi votés en contra, fet que Pujol "no s'imagina" però que "no s'ha de descartar". Possibilitat que Pujol encara veu factible davant "l'actitud de fermesa que Montilla i Castells han demostrat fins ara".

Quant a la posició de Convergència i Unió (CiU) Pujol creu que el partit en aquests moments hi hauria de votar en contra, perquè creu que "no ens poden prendre més el pèl dient-nos que ja ho faran". "El què no pot ser", ha continuat, "és que publiquin unes Balances Fiscals clarament desfavorables amb Catalunya i que després vulguin que nosaltres com a' bons minyons' aprovem els Pressupostos". "Els catalans hem comès els nostres errors però ells (la resta de l'Estat) també", ha sentenciat. L'expresident ha volgut deixar clar que parlava com a ciutadà i no ha volgut involucrar les seves declaracions amb les decisions polítiques de Convergència i dels seus representants.

Ha comparat la situació de l'Estat amb el què passa a la resta d'Europa on "no hi ha enlloc on la diferència entre el què es paga i els què es rep sigui tan gran". "Algú ha d'explicar als espanyols 'la veritat'" en referència a les veus que des del govern espanyol afirmen que una redistribució dels pressupostos no afectaria a cap comunitat autònoma. Ha reiterat que tan sols amb la redistribució, i sense posar-hi més diners, hi hauria comunitats que hi perdrien, "perquè si algú guanya, algú hi ha de perdre".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.