Política

CiU qüestiona que Saura hagi de seguir liderant el desplegament de l'Estatut

Finançament

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, dubta de que el conseller d'Interior, Joan Saura, estigui "capacitat" per continuar liderant el desplegament de l'Estatut després de les seves "actuacions negligents" en la negociació del finançament autonòmic.

En roda de premsa al Parlament, el dirigent de CiU ha avançat que la federació pensa dirigir-se al president català, José Montilla, per preguntar-li si creu que el conseller Saura "és la persona idònia" per seguir liderant el desplegament de l'Estatut.

La petició de CiU arriba un dia després que diversos consellers d'ERC recriminessin a Saura, durant la reunió del consell de govern, que confongués la seva responsabilitat com a president d'ICV amb la de conseller al pactar amb la vicepresidenta del govern espanyol que el model de finançament s'acordaria en tres mesos.

Després de tancar la negociació
Malgrat la seva pèrdua de confiança en Saura, el portaveu parlamentari de CiU ha precisat que la federació només transmetrà a Montilla les seves inquietuds quan estiguin tancades les negociacions sobre el nou sistema de finançament, per no "enterbolir" la marxa dels contactes.

Oriol Pujol no ha aclarit en què consistirà la seva ofensiva contra el conseller d'Interior, Joan Saura, però sí ha remarcat que el president català haurà de "decidir i aclarir si realment creu que Saura està capacitat per continuar assumint les responsabilitats del desenvolupament de l'Estatut".

En aquest context, el dirigent de CiU ha remarcat que Saura "va utilitzar de manera improcedent el seu càrrec" quan va pactar amb María Teresa Fernández De la Vega, ja que el seu interlocutor com a president d'ICV havia d'haver estat un dirigent del PSOE o del grup parlamentari socialista.

Un balanç "trist"
Ha afegit, a més, que el balanç de Saura al capdavant del desplegament de l'Estatut "és trist", ja que només ha obtingut traspassos en assumptes com "els xiringuitos de la platja o els codis dels llibres", i l'ha acusat de viure més de "titulars" que de "realitats".

D'altra banda, el dirigent de CiU ha confirmat que en uns quinze dies espera tenir tancat l'acord amb el govern català sobre l'aplicació del model de finançament previst en l'Estatut, que ha d'incloure "una xifra", ha afegit.

També ha deixat clar que CiU treballarà "fins a l'últim minut" per un model de finançament just per a Catalunya amb el conseller d'Economia, Antoni Castells.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.