Política

ERC critica Saura perquè fa tractes "unilaterals" amb el PSOE i CiU veu "debilitat" a la Generalitat

ERC i CiU han criticat Joan Saura, al qual han acusat d'actuar "unilateralment" i de mostrar la "debilitat" del govern de la Generalitat.

ICV va pressionar els altres partits catalans fins que a aconseguir que ERC i CiU donessin suport a la seva petició perquè el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, comparegués al Congrés per donar explicacions sobre l'incompliment de l'Estatut pel que fa al finançament.

Després d'aquest estira-i-arronsa, que va provocar tensions entre ICV i el PSC, el president d'ICV i conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha anunciat la retirada de la petició aquest dimarts, 24 hores abans de la sessió de la diputació permanent del Congrés que havia de votar si es cridava Zapatero d'urgència.

El canvi d'actitud d'ICV, pactat amb la vicepresidenta espanyola María Teresa Fernández de la Vega a canvi de la garantia de tenir un nou finançament en tres mesos, ha provocat la reacció immediata d'ERC i CiU. Pel secretari general d'ERC, Joan Ridao, Saura ha "defraudat" per les "expectatives que havia generat". En declaracions a Catalunya Ràdio, el republicà ha titllat textualment d'"escalfabraguetes" el conseller d'Interior.

En un altre context, en un comunicat escrit divulgat per ERC, el secretari general i portaveu de la formació al Congrés, expressa la "perplexitat" provocada per la decisió de Saura i critica "aquesta nova actuació unilateral a menys de 24 hores de la sessió prevista per demanar la compareixença de Zapatero".  També reclama que ICV "expliqui en qualitat de què" Saura ha negociat amb De la Vega, i ha reclamat la unitat dels partits catalans.

Des de les files de CiU, el portaveu adjunt al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha retret al govern de la Generalitat la seva "debilitat" en acordar amb el govern espanyol un nou termini per tancar el model de finançament, ja que l'executiu de Zapatero "no té credibilitat després dels seus incompliments reiterats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.