Política

Saura adverteix a Zapatero que el desacord sobre el finançament li suposarà "costos terribles"

El conseller d'Interior i president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, ha advertit aquest dimarts al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que un desacord sobre el nou model de finançament li suposarà "costos terribles", tant per a ell com per a Catalunya.En una entrevista al programa Els matins de TV3, Saura ha dit que està "absolutament convençut" que el tripartit mantindrà les seves posicions en la negociació i que "no firmaran cap acord que no sigui un bon acord", el qual confia que s'aconseguirà. Segons Saura, la Generalitat està donant una "lliçó de responsabilitat", ja que signar un mal acord de finançament podria "hipotecar" Catalunya els pròxims deu o quinze anys.

El conseller ha exigit al govern estatal que sigui "més humil" després de l"incompliment" del termini previst a l'hora d'acordar el finançament fixat per l'Estatut. En aquest sentit, ha afirmat que el govern espanyol no pot incomplir una llei com l'Estatut i demanar a la Generalitat "que calli".

Saura ha defensat que Zapatero comparegui al Congrés per "trencar el seu silenci" sobre aquest conflicte entre l'executiu estatal i la Generalitat.

Segons Saura, la solidaritat no pot provocar un "bloqueig" per al desenvolupament de Catalunya, com succeeix actualment. Ha criticat que l'Estat espanyol "és l'únic país descentralitzat del món" on "no està definit com s'aplica la solidaritat", que en aquests moments és "arbitrària". A més, ha lamentat que "s'acusi d'insolidaris" els catalans, fet "absolutament inversemblant".

Saura, que també és president d'ICV-EUiA, ha reiterat que el seu partit no votarà a favor dels pressupostos generals de l'Estat si prèviament no s'ha arribat a un acord sobre el finançament.







Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona