Política

Bosch insisteix que el front comú es manté intacte tot i el titubeig d'ICV

El vicepresident d’ICV, Jaume Bosch, ha sortit al pas de les crítiques a Joan Saura pel pacte amb el PSOE per retirar la proposta de compareixença de Zapatero per donar explicacions sobre l’incompliment de l’Estatut.

Bosh, que ha visitat aquest dimecres la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, ha justificat el pacte. “Senzillament hem exercit el nostre dret, sorpresos perquè altres no ho han fet. Només ICV ha tingut valor de demanar explicacions a Madrid, i si no, avui només hi hauria la proposta del PP”. El vicepresident d’ICV ha refusat que la seva formació hagi trencat la unitat dels partits catalans: “el front comú continua absolutament inalterable, i més enllà de les picabaralles parlamentàries seguim tenint el mateix objectiu”.

Amb tot, Bosch ha fet una crida per als qui els acusen de crear la discòrdia. “Si algú creu que hi ha d’haver un acord entre les forces polítiques catalanes per coordinar totes les iniciatives referents al finançament i l’Estatut al Congrés i el Senat, doncs que ho digui, i nosaltres no ens hi oposarem”, ha reptat.

El líder ecosocialista també ha remarcat que “qui assumeix la responsabilitat que hi hagi acord és el govern central, no pas ICV”. "Se’m fa inimaginable que no hi hagi acords per al 2009, no contemplem cap altre escenari que el de l’acord”, ha anunciat. Tanmateix, Bosch admet que dóna un "valor relatiu a la paraula de Zapatero, però els incompliments tenen un límit i ell és conscient del desgast que li produiria un nou engany a Catalunya”.

En qualsevol cas, Jaume Bosch ha advertit Zapatero que ICV vetllarà pel compliment de l’acord, i si en algun moment detecta que no hi ha voluntat, demanarà que comparegui el president espanyol.

Finalment, Bosch s’ha mostrat comprensiu amb la “sensació que poden tenir algunes persones que ICV va a remolc”, en referència a les acusacions de pressions per part del PSC per forçar la retirada de la petició, però no la comparteix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.