Política

Presidència intenta auxiliar Saura assegurant que no ha sigut desautoritzat

Aigua per sufocar l'últim incendi al tripartit. La direcció general de Comunicació del govern, adscrit al departament de Presidència, ha emès aquest dimecres al migdia una nota que intenta auxiliar el conseller d'Interior i Relacions Internacionals, Joan Saura, després que l'AVUI i altres mitjans de comunicació hagin publicat que ahir va ser criticat en la primera reunió de l'executiu català després de les vacances.

El pacte de Vilanova amb la vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, van centrar gran part de la trobada del consell de govern. ERC va retreure a Saura que decidís unilateralment retirar la petició de compareixença al Congrés del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per demanar-li explicacions sobre l'incompliment del termini marcat per l'Estatut per fixar un nou model de finançament.

ICV, partit presidit pel conseller d'Interior, havia demanat amb insistència suport per sol·licitar la compareixença i, un cop el va tenir, Saura va fer-se enrere a petició del PSOE. Aquestes anades i vingudes van provocar els retrets d'ERC en la trobada de l'executiu d'ahir i el president de la Generalitat, José Montilla, no va defensar el conseller qüestionat.

Ara, però, Presidència s'afanya a desmentir aquest relat dels fets. "La reunió celebrada ahir va transcórrer de forma tranquil·la i distesa i en cap moment va ser tensa com assegura algun mitjà de comunicació", assegura la nota oficial emesa.

Només uns minuts d'una reunió de tres hores
El text també manté que la trobada del consell de govern "va durar més de tres hores, de les quals l'acord entre Joan Saura i María Teresa Fernández de la Vega va ocupar escassament uns minuts de l'intercanvi d'impressions entre els membres de l'executiu". "El govern vol deixar molt clar que en cap cas s'ha desautoritzat el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura", afegeix el comunicat.

Per reblar el clau, la nota conclou que Saura va fer el pacte de Vilanova "en qualitat de president d'ICV i, per tant, s'emmarca en l'estratègia d'un partit polític i en la lògica dinàmica parlamentària estatal, en la qual el govern no pot entrar ni a autoritzar ni a desautoritzar".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.