Política

Saura diu que "Zapatero encara no ha assumit que l'Estatut és una llei que ha de complir"

Política

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha dit aquest diumenge que "Zapatero encara no ha assumit que l'Estatut és una llei que ha de complir".

En relació a les paraules del president del govern espanyol dient que havia complert amb l'Estatut, Saura ha dit que el "sorprenen" i el "preocupen". Per Saura, el president del govern "ha de ser el més interessat a complir la llei i a desenvolupar l'Estatut. Hem d'obrir una nova etapa i el govern central ha de ser bel·ligerant amb els qui, com per exemple Mariano Rajoy, diuen que el finançament que implica l'Estatut és inviable, o amb els que ens acusen d'insolidaris".

Segons el conseller, Zapatero hauria d'expressar "quin model d'Espanya i de finançament vol" ja que "no l'explica". Saura afegeix, en una entrevista publicada al Periódico de Catalunya, que "el que ha fallat és la voluntat política del govern central d'impulsar-lo" mentre que "al Govern tenim un full de ruta i hem fet moltes coses des del punt de vista intern".

Optimista
De tota manera, Saura es mostra optimista sobre l'arribada d'un acord i considera que "l'Estatut és una llei bastant concreta i mentre que l'anterior no deia que s'havien de traspassar la inspecció de treball o Rodalies, aquest sí que ho diu".

Saura diu també en aquesta entrevista que espera que "no sigui necessari" que el PSC hagi de votar en contra dels pressupostos de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.