Política

Puigcercós diu que fer eleccions anticipades per una sentència adversa del TC seria "una irresponsabilitat"

Política

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha admès aquest dimarts des de Madrid que un dels escenaris que pot provocar una sentència adversa del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut és la celebració d'eleccions anticipades a Catalunya, però ha apuntat que "davant una crisi" econòmica com l'actual i "amb una negociació de finançament" sobre la taula, fer "eleccions anticipades seria una irresponsabilitat" i "el millor regal que es pot fer al govern espanyol", que d'aquesta manera "podria retardar sine die el seu compromís en matèria de finançament autonòmic".

Puigcercós també s'ha referit a les crítiques que el govern català ha fet al reportatge de la revista The Economist assegurant que en comptes de tantes crítiques el que hauria d'haver fet la Generalitat és convidar l'autor de l'article a conèixer Catalunya.

Pel que fa als pressupostos generals de l'Estat, Puigcercós  ha assegurat que ERC presentarà, "d'entrada", esmenes als pressupostos al Senat, tot i que no ha descartat el veto que, segons ha dit, seria el "millor favor" que se li podria fer al ministre d'Economia, Pedro Solbes. Per Puigcercós hi ha raons per plantejar-se el veto, com el nou model de finançament, la llei de dependència i els "interrogants" sobre l'execució de les inversions de l'Estat a Catalunya.

ERC no decidirà si veta els pressupostos o no fins que se celebri una reunió dels grups de l'Entesa aquest dimecres.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.