Política

Carod es queixa de la manca de complicitat dels mitjans amb el tripartit

El vicepresident del govern justifica el decret per triar el nou president de la CCMA

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha justificat aquest dimecres el decret que va aprovar l'executiu dimarts per eliminar la majoria de dos terços per escollir el nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després de la renúncia d'Albert Sáez. "El govern no pot fer veure que no passa res. És evident que passa i s'han de trobar mecanismes de normalitat en la resolució d'aquesta circumstància", ha apuntat. També ha constatat la manca de complicitat dels mitjans de comunicació amb l'obra de govern. En declaracions a Els matins TV3, ha dit que hi ha un "nivell més aviat modest de complicitat per part dels mitjans en general amb el tarannà i l'obra de govern".

"Hi ha una part de la societat catalana que mai va acceptar com a normal i natural el canvi polític que es va produir l'any 2003 i això té la seva expressió mediàtica", ha considerat Carod, que ha constatat un "nivell més aviat modest de complicitat" per part dels mitjans amb el tarannà i l'obra de govern.

Carod ha subratllat que hi ha hagut una manca de cultura de coalició a Catalunya, i ha admès que a vegades s'ha donat la sensació que hi havia "tres governs en un de sol". Però també ha afegit que això "no ha passat tant" amb el segon tripartit. Però ha indicat que sí que hi ha un aspecte que el govern no ho ha fet prou bé: la capacitat del tripartit de "transmetre a la societat els canvis profunds en positiu que s'estan fent".

De fet, Carod ha remarcat que mai s'havia produït una inversió pública tan gran, però la ciutadania no ho ha percebut així. I és que el republicà ha destacat que un govern necessita tenir un "nivell de complicitat, de sintonia, de picada d'ullet amb la societat", i això no s'ha fet prou bé.

Sobre el decret aprovat pel govern per modificar la majoria que permeti substituir el ja expresident del consell de govern de la CCMA, Carod ha remarcat que l'executiu ha de preveure mecanismes per substituir un membre de la Corporació si hi ha hagut una renúncia i no s'arriba al consens necessari per aconseguir una majoria de dos terços. "El govern no pot dimitir de la seva responsabilitat", ha opinat.

Carod ha indicat que fer-ho en forma de decret era més expeditiu que a través d'una modificació de llei, i ha reiterat que el govern "no vol un parèntesi en el funcionament regular" de la Corporació. En aquest punt, ha subratllat que el càrrec de vicepresident, que és qui ara està assumint les funcions de president, ni tan sols surt a la llei. És lògic, ha dit, que s'hagi optat per "sortir de la situació anòmala i per entrar en una situació de normalitat".

Alhora, Carod ha dit que confia que el fet que Enric Marín hagi estat secretari de Comunicació del govern "no sigui un delicte", i ha defensat que "no s'ha de penalitzar algú per la ideologia que té", sinó que s'ha de mirar si és un bon professional i si coneix el sector, perquè "tothom en un moment o altre treballa en un lloc".

Enquestes negatives per a ERC
En preguntar-li pel descens electoral que pateix ERC segons algunes enquestes publicades, Carod ha subratllat que aquestes "mai l'han encertat" amb ERC, però s'ha mostrat convençut que els actuals dirigents republicans "deuen analitzar com a símptoma d'alguna cosa els resultats actuals". "Jo desitjo els millors resultats possibles", ha conclòs.

Sobre la possible candidatura de Joan Laporta, ha dubtat que el país estigui "com per iniciatives noves", i ha remarcat que no és fàcil entrar al Parlament. "Jo no veig que una força política nova pugui irrompre al Parlament amb una quantitat tan elevada de diputats", ha dit, en referència a les afirmacions de Laporta, que assegura que té enquestes que li donen quinze diputats.

En qualsevol cas, ha opinat que la cosa "no va de líders inqüestionables", i ha defensat que el que necessita l'independentisme és "rigor, seriositat, no excentricitat, vocació de majoria i cultura de govern".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.