Política

CiU "s'ha ben guanyat" el decret per col·locar Enric Marín a la CCMA, segons Joan Ferran

El diputat del PSC acusa "el nacionalisme conservador" de fer "obstruccionisme" i defensa la decisió del govern

CiU "s'ha ben guanyat" el decret del govern de la Generalitat que modifica la regla sobre l'elecció dels membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que a partir d'ara es podrà fer per majoria absoluta sense que calguin els dos terços que marca la llei del sector. És l'opinió del diputat socialista Joan Ferran, que en el seu blog relaciona aquesta decisió amb "l'obstruccionisme" que, segons el seu punt de vista, practica "el nacionalisme conservador al Parlament".

En un post escrit en castellà –habitualment utilitza el català– i titulat CiU: qui la fa la paga, el diputat que va encunyar el terme "crosta nacionalista" afirma que el govern de José Montilla "no ha tingut més remei que actuar en conseqüència", ja que temien que costaria molt posar-se d'acord amb CiU per substituir el president del consell de govern de la CCMA, Albert Sáez, que ha deixat el càrrec per incorporar-se a El Periódico com a director adjunt.

El tripartit volia Enric Marín, exsecretari de comunicació de l'època de Pasqual Maragall, com a nou president de la CCMA, i ha modificat el mètode d'elecció per assegurar que tirava endavant la seva tria. "Els òrgans de direcció i gestió de la ràdio i la televisió públiques catalanes no poden ni han de perdre més temps en discussions bizantines", manté Ferran.

El diputat acaba el seu escrit lamentant que "el govern no hagi aplicat aquest tipus de teràpies de xoc abans, ja que les provocacions han estat múltiples i variades".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.