Política

Carme Capdevila: "El tripartit no ha sabut comunicar-se amb la gent"

La consellera d'Acció Social considera que les paraules d'Ernest Maragall han fet mal al tripartit. Condiciona la continuïtat d'ERC al govern a un referèndum d'autodeterminació

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha assegurat que el tripartit no s'ha comunicat bé amb la societat i no ha sabut explicar la feina que ha fet. En aquest sentit, ha explicat que si s'hagués prioritzat la feina comunicativa ningú a hores d'ara parlaria de "fatiga", en referència a les paraules del conseller d'Educació, Ernest Maragall.

Capdevila també ha admès que les declaracions de Maragall no han estat rebudes de "bon grat" al govern, i ha afegit que són paraules que han fet mal a la continuïtat del tripartit. Capdevila ha condicionat la continuïtat d'ERC al govern a la celebració d'un referèndum per l'autodeterminació de Catalunya.

La titular d'Acció Social ha indicat que el tripartit ha treballat molt durant els últims set anys, però que no ha sabut explicar la feina que ha fet. Per això, ha assegurat que ningú parlaria de "fatiga" si s'hagués tingut més capacitat de comunicar els avenços que s'han produït al país amb aquest govern d'esquerres. Per aquest motiu ha recordat que l'executiu actual ha permès que les classes mitjanes accedeixin a les polítiques socials.

Catalunya no està "fatigada"
En la mateixa línia, Capdevila ha dit que la gent no està cansada ni fatigada de tripartit, però en canvi ha admès que hi ha una desafecció important cap a la política, provocada sobretot pels casos de corrupció que han assetjat Catalunya durant aquests últims mesos. També ha recordat que el tripartit no ha demostrat símptomes de fatiga en cap moment i que sempre ha treballat unit.

La consellera, d'altra banda, ha recordat que ERC entrarà en el pròxim govern de la Generalitat amb la condició de la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.