Política

Puig s'oposa a introduir el dret a decidir en la Constitució

El conseller d'Interior critica que en cada crisi, Espanya intenti fer pagar “una bona part” a Catalunya

Assegura que CiU analitzarà amb detall la reforma perquè “sempre hi ha quelcom amagat que pot ser dolent per a l'autogovern i la llibertat”

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha rebutjat aprofitar la reforma de la Constitució que proposen PSOE i PP per introduir el dret a decidir, a diferència del PNB.

“Crec que no hauríem de deixar-nos embolicar amb reformes constitucionals sinó cada vegada tenir més clar que això del dret a decidir no vindrà d'una reforma de la Constitució, un artifici legal ni una negociació a Madrid”, ha afirmat Puig, en declaracions a Catalunya Ràdio.

El conseller ha argumentat que Espanya està en una fi d'etapa després de 30 anys de democràcia i Estat autonòmic, i ha vaticinat que Catalunya només té “una via”, la del dret a decidir.

Ha criticat que en cada crisi, Espanya intenti fer pagar “una bona part” a Catalunya, i quan no és possible econòmicament tracta que pagui limitant la seva llibertat d'autogovern.

“El que no pot ser és que ens limitem el nostre dèficit pressupostari mentre tenim un dèficit fiscal amb Espanya del 10, 12, 14%”, ha ressaltat.

Ha advertit que CiU analitzarà amb detall la reforma perquè “sempre hi ha quelcom amagat que pot ser dolent per a l'autogovern i la llibertat”, i ha destacat que l'última paraula en relació amb el dèficit l'ha de tenir el Parlament, sempre dins del paraigua europeu.

Davant les eleccions generals, ha confiat que CiU obtindrà més dels 10 diputats que té ara, i ha considerat que l'oferiment d'Oriol Pujol era més en clau de futur secretari general de CDC que de ‘número 2'de Josep Antoni Duran a Madrid, tot i que Puig no exclou que Pujol pugui anar a la seva llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta