Política

L'adéu a Espanya bull al Twitter

L'etiqueta #jovullvotaradeuespanya va ser ahir un dels temes més comentats

En alguns moments fins i tot va ser ‘trending topic' mundial

Els recels que provoca a Catalunya la reforma constitucional que fixarà un topall per al deute i el dèficit de totes les administracions han inundat Twitter les últimes hores.

Els internautes catalans indignats han posat en marxa la potent maquinària d'aquesta xarxa social i ahir van convertir el hasthag sobiranista #jovullvotaradeuespanya en un dels temes més comentats del dia a l'Estat. L'etiqueta es va colar en el top ten dels denominats trending topic. A l'Estat va aconseguir la primera posició i, fins i tot, arreu del món va arribar a la cinquena a quarts d'una del migdia. Tota una fita. Durant la jornada, l'etiqueta va haver de competir en aquest particular pòdium espanyol amb #jorgeluisborges, l'escriptor argentí que ahir hauria complert 112 anys.

La gran majoria de comentaris que es podien llegir en el hasthag independentista denunciaven l'espoli fiscal de què és víctima Catalunya i alertaven que la modificació de la carta magna és la gota que ha fet vessar el vas en aquesta “opressió espanyola”. Per això demanen clavar un cop de puny sobre la taula.

El #jovullvotaradeuespanya va sorgir dimarts a la nit poques hores després d'unes altres etiquetes, #yoquierovotar i #jovullvotar, que també van arrasar al Twitter. En aquest cas, els tuitaires reclamen un referèndum perquè el poble decideixi si la reforma exprés ha de tirar o no endavant i avui han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Precisament, internet és la plataforma que ha fet servir el catedràtic de ciències polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro, per exigir la celebració de la consulta. En poques hores, 43.000 persones s'han adherit a la campanya i han enviat un correu electrònic als diputats per fer-los arribar aquesta demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.