Política

Herrera reclama un front comú per forçar un referèndum sobre la Constitució

ICV-EUiA recorda que els diputats de CiU i del PSC son claus per aconseguir els 35 diputats necessaris perquè el Congrés imposi una consulta

El líder ecosocialista considera que cal convèncer la ciutadania que la reforma és un “cop de Estat financer “per perpetuar polítiques econòmiques neoliberals

ICV-EUiA enviarà un carta a tots els diputats del Congrés i a tots els senadors per impulsar “un manifest de forces polítiques i organitzacions socials” que serveixi per forçar la convocatòria d'un referèndum sobre la reforma constitucional, i ha destacat que socialistes i CiU són claus per aconseguir-ho.

“A qui li dóna por que la gent pugui votar? El que demanem des de molts racons és que simplement es pugui votar en referèndum. Estem molt a prop de aconseguir-ho”, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa el dirigent ecosocialista Joan Herrera.

ICV-EUiA s'ha dirigit especialment als 10 diputats de CiU al Congrés, als diputats “mínimament d'esquerres” del PSOE, i als 25 parlamentaris del PSC a la cambra baixa.

Ha recordat que el concurs dels diputats de CiU i del PSC és clau per aconseguir els 35 diputats necessaris perquè el Congrés imposi un referèndum com a condició indispensable per aprovar la reforma que ha proposat el govern amb l'aval del PP.

Herrera demanarà reunions amb el president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, i amb l'ex president català i líder del PSC, José Montilla, per explorar els seu posicionament, i ha avisat a la federació que, si no dóna suport al referèndum, demostrarà que li importen més els mercats que l'autogovern i les necessitats dels catalans.

Des de la files ecosocialistes argumenten que la celebració d'un referèndum permetria el debat polític i la reflexió necessària per convèncer la ciutadania que la reforma és un “cop de Estat financer “per perpetuar polítiques econòmiques neoliberals.

Herrera ha assegurat que estan a les portes d'aconseguir el 10 per cent de diputats o senadors per forçar la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona