Franja La 2

Dissabte, 4 maig de 2024
06.10
Las recetas de Julie
Agricultores de hoy en Alta Saona
La Julie viatja al departament francès de l'Alt Saona per visitar la granja del Michel i l'Evelyne Devillairs, una granja pionera que va optar per l'agricultura orgànica als anys 90.
Documentals
Durada: 50'
07.00
Geópolis
La geopolitica de la gastronomía
Silvia Intxaurrondo se submergeix en el món de la gastrodiplomàcia per analitzar com la política internacional es cola a les taules de les persones. Els plats típics representen la identitat d'una societat i són la millor carta de presentació per arribar a qualsevol punt del planeta. És per això que la gastronomia és considerada com l'ingredient estrella del poder tou, el que fan servir uns països per persuadir-ne d'altres sense recórrer a la força.
Altres
Durada: 30'
07.30
RTVE responde
L'últim diumenge de cada mes, María Escario, la Defensora de l'Audiència de RTVE, passa comptes de les queixes, els suggeriments i les reclamacions rebuts durant l'últim mes. En cada programa, els responsables, els directius i els professionals de RTVE escolten les opinions dels ciutadans i les ciutadanes i responen a les seves queixes al plató.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
OCRTVE B-16. Temporada 2023-2024. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
El escarabajo verde
Al compás de la naturaleza
Lliurament que indaga en el camp de la creació musical a partir dels sons de la naturalesa. Els darrers anys s'ha popularitzat, entre molts artistes musicals, una pràctica que afavoreix la reconnexió amb la natura: la creació de cançons utilitzant sons gravats a peu de camp.
Altres
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.35
Para todos La 2
Montse Elías parla dels incendis anomenats de sisena generació. Després, reflexiona sobre els drets i els deures de les persones. A més, Carlos Javier González Serrano analitza l'acceleració del ritme de vida de la gent.
Altres
Durada: 30'
11.05
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 15'
11.20
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 35'
11.55
Mi cole es rural
Escuela Pública Unitaria de Ziga, Navarra
Espai que que té com a objectiu donar a conèixer les diferents escoles rurals de la geografia espanyola per analitzar la metodologia d'ensenyament de cadascuna.
Documentals
Durada: 20'
12.15
De tapas por España
Madrid de los Austrias
Adrienne Chaballe recorre el cor de Madrid, el conegut com el dels Àustries. Una zona que connecta la Puerta del Sol i la plaza Mayor, incloent-hi el Palacio de Oriente i la Galería de las Colecciones Reales. Un passeig monumental que marida amb els meravellosos sabors de Madrid.
Documentals
Durada: 45'
13.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
13.50
Sin hilos (Que inventen ellos)
El documental aborda la figura del militar Julio Cervera y Baviera, un famós africanista al qual recents estudis atribueixen la invenció de la ràdio amb anterioritat a Marconi.
Documentals
Durada: 55'
14.45
Atlántico
El vuelo de los pelícanos
El Senegal rep l'equip amb l'enrenou dels pescadors i un llac rosa. Tot seguit, al delta del Sine-Saloum, el programa hi descobreix illes on l'única bandera és la de la convivència entre cristians i musulmans, envoltats de paisatges desconcertants.
Documentals
Durada: 55'
15.40
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i miren de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou Hijas del sol: Mariposas, Hijas del sol: Abejas silvestres i Focas. Unos mamíferos con mucho carácter
Documentals
Durada: 145'
18.50
Jardines con historia
Parque Pazo de Quiñones de León. Vigo
A la ciutat de Vigo, el Pazo de Quiñones de León i els seus jardins històrics pertanyen al conjunt del parc de Castrelos, i són un bon testimoni de les diverses modes paisatgístiques del segle XIX.
Documentals
Durada: 30'
19.20
La Italia que gusta
Estilo de vida
Itàlia exporta estil i qualitat en les matèries primeres de les seves confeccions. Són empresaris artesans que mantenen les tradicions familiars i exporten el seu estil particular mitjançant l'adaptació de tots els mitjans al seu abast o la innovació.
Documentals
Durada: 25'
19.45
Casos abiertos de la historia
La muerte de una prostituta de lujo
El programa se centra en el cas criminal més espectacular de la postguerra. L'assassinat de la prostituta de luxe Rosemarie Nitribitt no triga a transformar-se en un escàndol moral en tota regla a la pàl·lida Alemanya dels anys 50.
Documentals
Durada: 55'
20.40
Esto no es Suecia
La familia
Impactada després de visitar per primera vegada la casa de l'Annika, la Mariana s'emporta la seva família al poble on va créixer per visitar la seva mare. El viatge remou records d'una infantesa traumàtica, i fa que es plantegi decisions dràstiques.
Sèries
Durada: 40'
21.20
Esto no es Suecia
Conciliación
El Samuel, ofegat per les seves noves responsabilitats com a pare, busca desesperadament una feina, alhora que sent la temptació de trobar validació i afecte als braços de la seva seguidora d'Instagram. Mentrestant, la Mariana pateix cada vegada més la tensió que hi ha entre el seu negoci i la seva vida familiar.
Sèries
Durada: 45'
22.05
El cine de La 2: Dios mío, ¡los niños han vuelto!
La Catherine i el Yann formen un matrimoni feliç des de fa anys. No obstant això, des que ell es va vendre el negoci es desviu pels bonsais, i la Catherine se sent ignorada. Per si no n'hi hagués prou, la filla de la parella, de 27 anys, i el seu xicot es planten a casa quan els fan fora del seu pis. El Yann està sumit en una crisi de mitjana edat, i no sembla que els convidats tinguin cap intenció de marxar, malgrat que la Catherine intenta que tornin a abandonar el niu per recuperar les regnes de la seva vida.
Pel·lícules
Durada: 80'
23.25
La noche temática
Inclou La CIA contra Bin Laden (I) i La CIA contra Bin Laden (II)
Documentals
Durada: 105'
01.10
La niña y la paz
Treball que recorda una història que va tenir lloc en plena guerra freda: una nena de 10 anys va escriure una carta al líder soviètic Iuri Andrópov per demanar-li que no desfermés una guerra nuclear. La nena es va guanyar el cor de soviètics i estatunidencs, i es va convertir en l'emissària d'un inesperat acostament polític entre totes dues potències.
Altres
Durada: 55'
02.05
Documenta2
Inclou Planeta arqueología: cuando el pasado se explica: Conseguir que hablen los yacimientos: Els jaciments arqueològics s'enfronten a una cursa a contrarellotge, amenaçats pels saquejos, les guerres i el canvi climàtic. La robòtica i la intel·ligència artificial han ampliat el camp dels descobriments, i han aconseguit que els jaciments parlin com mai ho havien fet.
Documentals
Durada: 50'
02.55
Documenta2
Inclou Planeta arqueología: cuando el pasado se explica: Conseguir que hable lo invisible: Avui dia, la robòtica, la intel·ligència artificial i els acceleradors de partícules aconsegueixen fer parlar allò que en arqueologia és indetectable. Els coneixements arqueològics han transcendit més enllà del que és visible, i això tot just comença.
Documentals
Durada: 55'
03.50
Documenta2
Inclou Hubble: las maravillas del espacio
Documentals
Durada: 45'
04.35
Documenta2
Inclou Volcanes, el fuego del interior
Documentals
Durada: 55'
05.30
Turismo rural en el mundo
Huelva. Sierra de Aracena y Picos de Aroche
Experts en naturalesa, geòlegs, botànics o arqueòlegs revelen els secrets de cada destí, alhora que artesans, pagesos o artistes locals ajuden a apreciar alguns dels racons més recòndits del planeta.
Documentals
Durada: 35'