Ciència

societat

Un estudi amb cèl·lules mare dona pistes per erradicar el VIH

Una recerca conjunta entre Irsicaixa i l’hospital Gregorio Marañón de Madrid ha constatat que cinc persones infectades pel VIH que van rebre un trasplantament de cèl·lules mare per pal·liar una malaltia hematològica greu tenen el virus indetectable en sang i teixits. Una d’elles, de fet, ni tan sols té anticossos detectables a la seva sang, segons expliquen els investigadors en un article publicat a la revista Annals of Internal Medicine. Això sembla indicar que el VIH podria haver estat eliminat del seu cos, però no s’ha pogut comprovar perquè tots els pacients mantenen el tractament antiretroviral.

El treball indica que la procedència de les cèl·lules mare, el temps per aconseguir el reemplaçament complet de les cèl·lules receptores per les cèl·lules del donant i la malaltia de l’empelt contra l’hoste podrien haver contribuït a una potencial desaparició del VIH. “El nostre objectiu és dilucidar els factors que ajuden a erradicar el virus després del trasplantament i després imitar-los amb estratègies alternatives més segures que aquesta intervenció, que és molt complexa i invasiva i té una alta mortalitat”, conclou Javier Martínez Picado, professor de recerca d’ICREA a IrsiCaixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]