Societat

Un terratrèmol de 3,3 graus fa tremolar la comarca de l'Anoia sense provocar desperfectes

Els bombers van fer una sortida per petites esquerdes a la Torre de Claramunt

La comarca de l’Anoia ha tremolat a tres quarts de set de la tarda d’ahir a resultes d’un moviment sísmic que l’Institut Geològic de Catalunya ha catalogat amb una magnitud de 3,3 graus en l’escala Richter. L’Institut Geogràfico Nacional, depenent del ministeri de Foment, ha elevat la magnitud fins a 3,6 graus. L’epicentre del terratrèmol s'ha situat al municipi del Bruc i quinze minuts després del moviment s'ha produït una rèplica que ha arribat als 2,3 graus.

Una nova rèplica del terratrèmol registrat ahir a la tarda a la comarca barcelonina de l'Anoia, en aquest cas de 2,7 graus en l'escala de Ricther, ha provocat a les 4.28 hores d'aquesta nit una petita tremolor.

El Centre d’Emergències de la Generalitat, amb seu a Bellaterra, té constància que el terratrèmol s’ha sentit a diverses comarques del país, també a la ciutat de Barcelona. A la capital de la comarca de l’Anoia, la seu de la policia local ha estat testimoni de la sotragada que s'ha notat com “si un objecte de grans dimensions hagués caigut a terra donant un cop sec i molt fort”, han informat fonts del cos armat.

Instants després del sisme, l’oficina de la policia d’Igualada ha rebut “diverses” trucades de veïns informant del fenomen però cap trucada ha alertat de danys, ni la policia n'ha tingut constància més tard.

També ha trucat “bastanta gent” a la caserna de bombers del municipi de Capellades, on els agents també han notat en primera persona el tremolor. Els bombers han hagut de fer només una sortida per la trucada d’un veí de la Torre de Claramunt que ha alertat d’unes esquerdes a l’asfalt d’un carrer.

En arribar al lloc els bombers han comprovat que es tracta d’unes obertures mínimes. A més han determinat que és molt difícil saber si les esquerdes són conseqüència del terratrèmol i que no signifiquen cap perill pe a la població. Una dotació dels bombers ha fet una ruta per la comarca i ha acabat descartant l’existència de danys.

Tercer terratrèmol a l'agost
El d’ahir és el tercer terratrèmol que pateix Catalunya aquest mes d’agost després que el dia dos se’n van detectar dos a la comarca de la Cerdanya. El Pirineu català està registrant aquest estiu una intenssíssima activitat sísmica fins al punt que la comarca de l’Alt Urgell ha viscut aquest juliol una “crisi sísmica”, segons va explicar Carme Olivera, cap de la Xarxa sísmica de Catalunya. Aquest fenomen, que no és la primera vegada que es produeix, va suposar que el passat dia 7 de juliol es van registrar fins a 35 petits moviments en aquesta comarca i que l’endemà n’hi va haver 5 més.

D’aquesta sèrie, el que va tenir més magnitud va arribar a 1,56 graus. Uns dies més tard, la comarca de l’Alta Ribagorça va tenir un terratrèmol similar al d’ahir, amb una magnitud de 3,2., però a diferència del de l’Anoia es va produir en una zona deshabitada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.