Societat

Un terratrèmol de 7,9 en l'escala de Richter provoca 450 morts i 1.500 ferits al Perú

Un terratrèmol de 7,9 en l'escala de Richter i quatre fortes rèpliques ha provocat la mort d'almenys 450 persones i 1.500 ferits al Perú, on aquesta matinada s'ha declarat una alerta de tsunami que hores més tard s'ha retirat. L'epicentre del moviment tel·lúric, que ha tingut lloc a les 18:40 hora local (01:41 hora catalana), s'ha ubicat al mar, a 167 quilòmetres al sud de Lima i davant les coses de Pisco.

La majoria de morts i ferits són del departament d'Ica, a uns 300 quilòmetres al sud de la capital, on s'ha enfonsat diversos edificis. La zona afectada ha estat declarada en estat d'emergència mitjançant un decret pel president del país sud-americà, Alan García.

A diferents països
El fort sisme de 7,9 graus de magnitud en l'escala Richter s'ha sentit també a Bolívia, Colòmbia, Xile i l'Equador, i ha generat una alerta de tsunami que ha obligat les autoritats de Mèxic, Centre i Sud-amèrica a evacuar algunes zones costaneres del Pacífic.

El Centre d'Advertència de Tsunamis a Hawaii (EUA.) ha confirmat un informe que el terratrèmol que ha sacsejat el Perú ha generat unes grans onades davant les costes del nord de Xile, encara que minuts més tard s'ha aixecat aquesta alerta sobre possibles ones gegants a les costes americanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.