Societat

Un total de 28 ferits en una explosió de gas en un edifici de Gavà

Aquesta matinada hi ha hagut una forta explosió de gas en un edifici de tres plantes del carrer Vicenç Bou, al barri de Ca n'Espinós, a Gavà, que ha causat un total de 28 ferits amb pronòstic greu o molt greu, i entre els quals hi ha 7 nens.

La forta deflagració ha causat un incendi i l'esfondrament de totes les façanes de l'edifici. Després de diverses inspeccions, els bombers ja han descartat la possibilitat de trobar més víctimes entre la runa.

Els fets han passat a les tres de la matinada, hora en què els bombers han rebut l'avís, quan hi ha hagut una explosió que tot apunta que ha estat de gas natural. Tots els ferits han estat traslladats: els 12 adults que tenen les cremades més greus a la Vall d'Hebron, 4 a l'hospital de Viladecans, 4 a l'Hospital Clínic, 4 més a Bellvitge i els 4 menors, a Sant Joan de Déu.

A més, s'ha hagut de desallotjar una cinquantena de veïns de les vivendes que són a la vora de l'immoble afectat, que ha quedat pràcticament en estat de ruïna. Les quatre façanes s'han esfondrat com a conseqüència de la deflagració i l'incendi ha afectat especialment la planta baixa de l'immoble, on podria haver tingut l'origen l'explosió.

L'actuació dels bombers
L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha explicat que els bombers han actuat amb molta rapidesa, però, tot i això, els veïns de la zona s'han queixat precisament del contrari: asseguren que han trigat mitja hora a arribar i que han estat ells mateixos els que han traslladat molts del ferits als centres hospitalaris.

Balsera també ha volgut avançar que tots els veïns que s'han quedat sense casa seran reallotjats en diversos hotels de la zona.

Tècnics de la companyia Gas Natural han arribat al lloc dels fets per començar a investigar què ha pogut passar. Sembla que en aquesta finca es combina el gas ciutat i el gas butà. El barri de Ca n'Espinós és un barri de treballadors on moltes de les finques conserven encara gas butà.

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que en el moment de l'explosió la policia local estava a la zona treballant en la localització d'una fuita d'aigua, i ha negat que els bombers hagin trigat a arribar com afirmen els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA