Societat

Divuit dels ferits per l'explosió de Gavà continuen en estat molt greu

Explosió a Gavà

Divuit dels ferits per l'explosió d'un edifici de pisos de Gavà continuen en estat molt greu i la seva vida perilla fins al punt que alguns mitjans han comunicat la mort d'una de les víctimes citant fonts familiars, però sense confirmació oficial per part de les autoritats hospitalàries. A primera hora de la tarda, la consellera de Salut, Marina Geli, ja havia afirmat que "perilla la vida" de 18 dels 28 ferits per l'explosió d'aquesta matinada en un edifici de pisos de Gavà, ja que pateixen cremades en més del 60% del cos i en alguns casos fins al 90%.

Segons Geli, en aquells moments els 28 ferits en l'explosió estan distribuïts en cinc hospitals. A la Vall d'Hebron hi ha ingressats 7 adults i 5 nens, mentre que 4 ferits estan a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona a l'espera de ser-hi traslladats. A l'Hospital de Bellvitge hi ha 6 persones ingressades, 3 a l'UCI amb cremades greus i politraumatismes, 2 nens a l'Hospital de Sant Joan de Déu i 4 pacients són a l'Hospital de Viladecans, ferits per una intoxicació lleu.

Visita de Montilla
El president de la Generalitat, José Montilla, que ha negat que els serveis d'emergencia hagin arribat tard al lloc dels fets, es desplaçarà aquesta nit a l'Hospital de la Vall d'Hebron per a visitar els ferits per l'explosió de gas, després d'interrompre el seu viatge a Brussel·les.

"Existeixen les gravacions que demostren que la capacitat de resposta tan dels bombers com de la policia ha estat ràpida. Els que més han tardat han arribat en set minuts" ha assegurat el president, que ha justificat les crítiques pels difícils moments viscuts pels veïns afectats per l'explosió. "Quan succeeix una desgràcia d'aquestes característiques és normal que les persones afectades i les famílies estiguin consternades, però hi ha hagut rapidesa per part dels serveis d'emergència", ha reiterat Montilla. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.