Societat

Gavà fa cinc minuts de silenci per la cinquena víctima mortal de l'explosió de ca n'Espinós

ZONA METROPOLITANA

La sala de plens de l'Ajuntament de Gavà ha acollit aquest dilluns a la tarda una concentració silenciosa en record a Antònia. F.E, de 40 anys d'edat, la cinquena víctima mortal de l'explosió al barri de ca n'Espinós, i que ha mort aquest diumenge al migdia a la Unitat de Grans Cremats de l'hospital de la Vall d'Hebrón. L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha declarat que aquest dimarts està previst que equips dels serveis socials es desplaçaran fins els hospitals de la Vall d'Hebron i Bellvitge, per entregar els contractes dels habitatges on s'estaran provisionalment les persones que es van quedar sense vivenda arran de la deflagració.

Joaquim Balsera ha assenyalat que amb l'entrega d'aquests contractes, inicialment quatre, es vol recuperar la normalitat a ca n'Espinós i a Gavà, després del tràgic succés de dimecres passat. També està previst que els veïns de la zona rebin una notificació per escrit d'Adigsa i les companyies subministradores, que els ha de garantir que no hi ha cap més risc al veïnat.

Desenes de persones s'han apropat fins a la sala de plens de l'edifici consistorial per participar en els cinc minuts de silenci. Aquest silenci només s'ha vist trencat per la interpretació del Cant dels Ocells, de Pau Casals, i de l'Ave Maria, de Franz Schubert, a càrrec d'una violoncel·lista. "Estem davant una tragèdia" ha afegit Balsera després de l'acte, i ha qualificat de "degoteig terrorífic" l'augment de víctimes mortals per l'explosió.

D'altra banda, un total de 68 persones s'han apropat aquest dilluns al matí a la unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits que s'ha instal·lat a la plaça Jaume Balmes, per tal d'augmentar les reserves de sang per atendre als ferits més greus. D'aquestes, 60 han pogut donar sang, 16 de les quals, donaven sang per primera vegada.

Disset persones continuen ingressades arran de l'explosió de Gavà (Baix Llobregat), tres de les quals presenten un pronòstic d'extrema gravetat, una nena de 10 anys i dues persones joves, segons ha informat en un comunicat el Departament de Salut. De la resta de pacients hospitalitzats, vuit tenen un pronòstic molt greu i sis presenten un pronòstic greu. Cinc dels pacients es troben hospitalitzats a l'Hospital Universitari de Bellvitge i la resta estan ingressats a la Unitat de Grans Cremats de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. De les 42 persones ateses arran de l'explosió, un total de vint han estat donades d'alta, disset segueixen hospitalitzades i cinc han mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.