Societat

S'agreuja l'estat d'una nena i dos joves ferits a l'explosió

Explosió a Gavà

El mateix dia en què se celebrava el funeral per la cinquena víctima mortal de l'explosió de Gavà, el pronòstic de tres dels dotze ferits que hi ha ingressats a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron era d'"extrema gravetat". Així doncs, segons va informar el departament de Salut, dilluns es temia per la vida d'una nena de deu anys i de dues persones joves.

De la resta de pacients ingressats –cinc són a l'Hospital de Bellvitge–, vuit tenien un pronòstic "molt greu" i sis més el tenien "greu". La consellera de Salut, Marina Geli, va insistir que cal "preparar-se per a una evolució llarga", ja que els ferits estan "greument afectats". Tant la consellera com l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, van coincidir que, tot i la tragèdia, "cal tornar a la normalitat" i "tornar la confiança" al barri de Ca n'Espinós.

Dins d'aquest procés de "normalització", dilluns van començar a tornar cap als seus municipis d'origen molts dels familiars vinguts de fora de Catalunya per visitar les víctimes. D'altra banda, està previst que les onze famílies que es van quedar sense casa arran de l'explosió disposin aquest dimarts mateix dels pisos que el govern ha posat a la seva disposició. Quatre de les famílies ja s'hi van instal·lar el cap de setmana.

Reunió de seguiment
La reunió de dilluns de la comissió de seguiment de l'accident va comptar amb la presència de la consellera de Governació de la Junta d'Andalusia, Clara Aguilera, i Juan Hidalgo, alcalde de Benalúa de Guadix (Granada), població d'origen de la majoria dels ferits.

Aguilera i Hidalgo també van ser presents al funeral d'A.F.E., la dona de 40 anys que va morir diumenge a causa de les cremades i que es va convertir en la cinquena víctima mortal de l'explosió. Ja a la tarda, van assistir a la concentració silenciosa de cinc minuts celebrada en memòria de la dona. Més d'un centenar de persones es van aplegar al saló de plens de l'Ajuntament de Gavà com a mostra de solidaritat amb familiars i amics.

Tant Clara Aguilera com Juan Hidalgo van tenir paraules d'agraïment per a la Generalitat, l'Ajuntament de Gavà i els hospitals de la Vall d'Hebron i Bellvitge. "M'agradaria saber el nom i el cognom dels professionals sanitaris i de totes les persones que han muntat el dispositiu per atendre les famílies, des de la consellera [Marina Geli] fins a l'últim mosso", va dir emocionat Hidalgo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.