Societat

Vuit persones segueixen greus després d'un mes de l'explosió de Gavà

Explosió a Gavà

Vuit persones continuen ingressades als hospitals de Bellvitge i de la Vall d'Hebron de Barcelona, un mes després de l'explosió de gas en un edifici del barri de Ca n'Espinós de Gavà, on hi van morir sis persones i una vintena més hi van quedar ferides. Mentrestant a la zona del sinistre ja s'ha restablert el subministre de gas.

Segons informa l'Hospital de Bellvitge, en aquest centre sanitari hi ha una persona ingressada en estat molt greu, mentre que a l'Hospital de la Vall d'Hebron hi ha set persones, cinc adults i dos nens, també en estat greu. En els darrers dies s'han donat d'alta diversos dels ferits que malgrat tot s'hauran de sotmetre a un estricte control mèdic, ja que el seu sistema immunològic ha quedat molt afectat.

A la zona de l'accident, els veïns han recuperat certa normalitat. Als edificis dels voltants es va recuperar el subministre de gas a finals de desembre fet que va permetre que tots els veïns tornessin a casa. Així el consistori ha pogut plegar el dispositiu especial que havia posat per atendre als veïns afectats.

Per la seva banda, les onze famílies que es van quedar sense casa a causa de l'explosió han estat reallotjades en pisos de Gavà i han rebut les ajudes econòmiques que atorga la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament ja disposa del projecte per a l'enderrocament de l'edifici sinistrat elaborat per Adigsa "però no es podrà fer fins que ho decreti el jutge, ja que ha obert diligències penals per l'explosió", segons l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.