Societat

Adif millorarà la meitat de les estacions de Rodalies en 4 anys

INFRAESTRUCTURES

La meitat del centenar d’estacions de la xarxa de Rodalies de Renfe milloraran les andanes i les taquilles i tindran ascensors nous. El delegat del govern central, Joan Rangel, va assegurar ahir a Mataró que la inversió de 125 milions d’euros per a millores i accessibilitat de les estacions “és una aposta clara i decidida del govern d’Estat pel transport públic i el ferrocarril”.

La inversió es farà en actuacions per a la millora d’estacions de l’àmbit metropolità i de mitja distància de Barcelona. Adif millorarà una cinquantena d’estacions. Les millores consistiran a reformar integralment algunes parades, augmentar-ne l’accessibilitat habilitant-hi ascensors i passos adaptats i soterrats, i sobretot, adaptar l’alçada de les andanes als nous trens.

La xarxa mou més de seixanta milions de passatgers anuals. Hi ha 777 trens en marxa cada dia. El director de Rodalies, Miguel Ángel Remacha, va incidir en la importància en la renovació de la flota de trens, actualment amb 39 combois Civia, que suposen un 20% de la flota. L’any 2009 s’arribarà al 30% de combois nous.

En total s’executaran actuacions de remodelació integral a 38 estacions, dues de Barcelona (Plaça de Catalunya i El Clot - Aragó); 22 de la línia 1, 12 a la línia 2 sud i 2 de les línies Barcelona-Puigcerdà (la Molina) i Barcelona-Portbou (Sils).
Pel que fa a la millora de les andanes, està prevista la realització d’obres en 12 estacions de les línies 4, 7 i 2 nord. Les obres específiques per evitar el desnivell de les andanes en relació amb els nous trens es faran en diferents fases. La segona tongada millorarà l’accessibilitat a les andanes de 18 estacions més de les línies 1 i 2. A més, entre les feines que es faran es preveu la prolongació de les andanes fins a 200 metres de longitud, les que no hi arriben, i la construcció de passos a diferent nivell dotats amb doble escala mecànica.

També es preveu instal·lar marquesines de fins a 80 metres de llarg en algunes estacions. Les que es refacin integralment, disposaran d’un nou edifici per a taquilles. Altres actuacions addicionals més puntuals són la instal·lació de rampes o la dotació de places d’aparcament al voltant d’algunes estacions. Les obres a l’estació de Passeig de Gràcia disposaran d’una inversió a part, encara en projecte definitiu.

El pla d’inversions es perllongarà al llarg dels pròxims quatre anys. En cas que el traspàs de Rodalies al govern català s’acabi executant, el gruix d’inversions anirà acompanyat amb diverses dotacions pressupostàries de l’Estat. En aquest sentit, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va assegurar ahir que el traspàs es farà aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA
infraestructures

Experts avisen que el transvasament no es podrà fer sense compensar molt l’Ebre

barcelona

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona