Societat

Adif atribueix al fred l'avaria de Rodalies que ha provocat retards durant tot el matí

Transports

Les Línies C-1, C-3, C-4 i C-7 de Rodalies de Renfe han registrat aquest matí una mitjana de 20 minuts de retard per una avaria en el sistema de senyalització entre les estacions de Sants i l'Hospitalet de Llobregat. Segons Adif, l'empresa que gestiona les infraestructures ferroviàries, les baixes temperatures han provocat l'avaria en el sistema de senyalització a Sants que ha causat retards a gairebé totes les línies de Rodalies.

En aquest sentit, el diputat de CiU al Parlament Josep Rull ha assegurat que Adif "ja no sap què inventar-se" per justificar la "precarietat" de Rodalies, i ha considerat "surrealista" que el gestor ferroviari culpi les baixes temperatures dels retards d'aquest dimarts.

"Aquesta explicació seria raonable a l'alta muntanya, en situacions molt extremes i en problemes referits a la catenària, però difícilment en problemes referits a la senyalització, i mai en un tram que està a nivell de mar", ha argumentat en un comunicat.

Per Rull el problema no són les baixes temperatures sinó la poca inversió d'Adif a Rodalies.

L'avaria
Adif ha explicat que cap a les 8.30 hores ha detectat una anomalia a la via a causa de les baixes temperatures, que ha generat una afectació en el sistema de senyalització i que ha pogut reparar-se a les 10.08 hores.

Durant aquest període, els trens de la línia C-1 amb origen o destí a Molins de Rei han fet el seu recorregut des de o fins a l'estació de França, i els que tenien origen o destí a l'Hospitalet, han mantingut el seu recorregut habitual.

A més, els trens de la línia C-7 han iniciat o van acabar el seu recorregut a l'estació de Sant Andreu Arenal, on els trens poden continuar amb el seu desplaçament en trens de la línia C-4.

Una vegada reparada l'avaria, els trens han recuperat el seu recorregut habitual, si bé han persistit els retards, segons ha informat Renfe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.