Societat

Taxistes en peu guerra per l'intrusisme

El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) assegura que la crisi ha reduït la clientela i ha disparat el nombre de "taxis pirata"

La Costa Daurada, els aeroports de Barcelona, Girona i Reus i l'estació del Nord de Barcelona són els punts calents de la batalla entre els taxistes amb llicència i els anomenats pirates, segons ha denunciat aquest dissabte el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC).

En un comunicat difós aquest dissabte, el sindicat afirma que fa mesos que denuncia el problema davant les institucions i que ha demanat la intervenció de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra, ja que darrerament ha augmentat la circulació de taxis no autoritzats.

Les últimes queixes van ser presentades fa dos mesos, en l'últim ple del consell que regula el sector, presidit pel secretari de Mobilitat, Manel Nadal, i el director de Transports Terrestres, Manel Villalante. També es va fer arribar la denúncia als responsables dels tres aeroports catalans.

L'actuació dels taxis pirata s'escampa dia a dia, i ja se'n troben també a les estacions de trens i d'autobusos, segons l'STAC.

Segons les mateixes fonts, fa poc un grup de taxistes de Barcelona va interceptar una furgoneta que "pretenia portar a l'aeroport de Girona un grup d'estrangers captats a les andanes de l'estació del Nord". La Guàrdia Urbana i els Mossos hi van intervenir a requeriment dels taxistes, i el conductor del cotxe sense llicència va fugir.

El sector es queixa dels taxis pirata i dels cotxes de lloguer amb conductor que van a aquestes zones "a captar viatgers". En una reunió recent amb responsables d'AENA i dels Mossos sobre la T1 també es va parlar del problema.

Els portaveus del sindicat insisteixen que el sector pateix la crisi amb una caiguda del 40% de la demanda, i que a això s'hi afegeix "un nombre més alt de taxistes pirata que, a més de reduir el nombre de clients de la flota legal, donen mala imatge del taxi en general".

Tot i admetre que ha augmentat el nombre d'inspeccions de la Generalitat, l'STAC creu que amb això "no n'hi ha prou, perquè per tot arreu es veuen rètols amb ofertes de trasllats de mercaderies i de passatgers, sense cap tipus de garantia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.