Societat

Front governamental contra els plans de Vic

El govern alerta que cap llei preveu el lliurament voluntari de dades del padró a l’Estat

Nou toc d’atenció per a l’Ajuntament de Vic. El govern de la Generalitat i l’executiu central van alertar ahir que el consistori vigatà, que ahir es va reafirmar en la seva decisió de denunciar davant l’Estat els immigrants en situació irregular que sol·licitin empadronar-se al municipi, corre el risc de situar-se fora de la llei. En qualitat de portaveu del govern, el conseller d’Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar que la decisió de l’Ajuntament suposa “actuar sense estar emparat per la llei”.

Tant Nadal com el secretari d’Immigració, Oriol Amorós, van recordar que en tots els supòsits legals en què els ens locals poden cedir dades del padró a l’Estat, la petició ha de sorgir del govern central, i no es preveu el lliurament voluntari de dades per part dels ajuntaments.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar que l’executiu no comparteix la decisió de l’Ajuntament de Vic i va anunciar que els serveis jurídics de l’Estat ja estan estudiant la mesura per emetre’n un informe.

El ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, també va defensar la inscripció dels immigrants sense papers al padró, ja que “serveix per a coses tan importants com saber quants nens han d’anar a l’escola o quantes persones atenen els serveis sanitaris”. Rubalcaba va deixar ben clar que “una cosa és la lluita contra la immigració il·legal en frontera i una altra el que es fa dins de cada país” i va insistir que a Europa es garanteixen i es respecten els drets bàsics de totes les persones, encara que estiguin en situació irregular.

Qui també va parlar ahir sobre els fets de Vic va ser el president de CiU, Artur Mas, que va negar qualsevol divisió al si de la federació pel que fa a la gestió de la immigració. Mas va assegurar que els alcaldes de CiU tenen llibertat per denunciar o no els immigrants que es troben en situació irregular, en funció de la situació del municipi, ja que no hi ha una política comuna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT

En marxa l’aparcament tancat per a bicicletes al costat de l’estació

girona

Conveni per millorar les connexions amb Girona Nord, Sud i a la C-35 a Maçanet

girona
Infraestructures i Serveis

Adjudicada la redacció del projecte de nou col·lector d’aigües a la Part Baixa

Tarragona

Nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal

palamós
SOCIETAT

Nova protesta de ramaders contra l’os al Pirineu

Sort

Reobre la platja de la Nova Mar Bella

Barcelona