Societat

Els advocats de ZP tornen a examinar Vic

De la Vega anuncia que els serveis jurídics de l'Estat estudien l'anunci de l'alcalde de Vic que denunciarà els sensepapers que detecti en el procés d'empadronament. El govern català també alerta

Els advocats de l'Estat tornen a examinar les intencions de l'Ajuntament de Vic. Després que l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), anunciés divendres que denunciarà els immigrants en situació irregular que es detectin en el procés d'empadronar-los, els serveis jurídics estatals estudien si aquesta possibilitat vulnera alguna llei. Si conclouen que és així, es faria arribar una resolució o advertiment oficial a l'Ajuntament osonenc, com ja va passar al desembre, quan l'equip de govern municipal, format per CiU, el PSC i ERC, va intentar deixar d'empadronar els sensepapers.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha estat poc contundent i clara quan ha hagut de respondre una pregunta sobre el cas aquest dimarts, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). "Ho està estudiant el servei jurídic de l'Estat, que elabora un informe fonamentat", ha dit. "En principi no compartim la posició de l'alcalde", ha afegit durant una roda de premsa sobre plans d'estalvi del govern espanyol.

La secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, ha assegurat en una entrevista a RNE que el govern espanyol no prendrà "cap" mesura nova contra els immigrants sense papers, encara que ajuntaments com el de Vic els denunciïn. L'Estat té els seus propis mecanismes d'informació per detectar sensepapers i decidir si els expulsa, segons els arguments de Terron.

La possibilitat que el fet d'aprofitar les dades que s'obtenen en tramitar l'empadronament per denunciar immigrants vulneri la llei de protecció de dades plana des d'ahir sobre l'afer de Vic. L'alcaldessa de Salt, la socialista Iolanda Pineda, ho va plantejar després de l'executiva del PSC, però ni ella ni ningú ho ha afirmat amb contundència.

El govern català, tanmateix, ha advertit aquest dimarts a l'Ajuntament de Vic que informar de la situació irregular d'immigrants que s'empadronen al municipi "no està emparat" per la llei. Pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que avui actuava de portaveu de l'executiu després del consell de govern, ha insistit que "cada administració ha d'assumir el paper que li toca".

També ha afegit que no té constància que Vic hagi començat a informar l'Estat sobre el seu padró, com "ha dit que faria".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja