Societat

Amorós adverteix a Vic que "desincentivar l'empadronament empitjora la convivència"

El secretari d'Immigració aconsella a l'ajuntament de la capital d'Osona que "s'assessori" per no incomplir la llei de protecció de dades

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, aconsella a l'Ajuntament de Vic que "s'assessori" per no incomplir la llei de protecció de dades. Amorós ho diu després que el consistori osonenc hagi començat a informar la delegació del govern espanyol dels immigrants que s'empadronen sense tenir tot els papers en regla. Amorós considera que, més enllà del possible incompliment de la llei, la mesura de l'Ajuntament "desincentiva l'empadronament", de tal manera que "es propicia l'aparició de bosses de persones no registrades, de tal manera que no es compten i això comporta marginalitat i empitjorament de la convivència".

La pregunta clau, segons ha dit Amorós a TV3, no és si l'Ajuntament de Vic interpreta bé o no el que ha dit la comissària europea de l'Interior, que ha recordat a l'Estat espanyol que no pot tenir persones en situació irregular, sinó més aviat si "volem saber la gent que som". Al seu parer, aquesta és una dada clau per saber "quins serveis s'han de donar i a quanta gent". En aquest sentit ha dit que "tot els països que tenen bosses de persones no registrades tenen problemes més greus que els nostres".

Amorós ha recordat que "estem en el moment més baix d'irregulars, 134.000 persones segons la diferència entre el padró i el ministeri de l'Interior", així com que la manera de reduir la bossa és "amb política de fronteres, col·laborant amb els països d'origen i actuant sobre el treball irregular, que n'hi ha hagut".

El secretari per a la Immigració també s'ha referit a la resposta de la comissària europea d'Interior, Cecilia Malmström, a la pregunta de l'eurodiputat convergent Ramon Tremosa sobre la qüestió de l'empadronament a Vic. Amorós ha recordat que la comissària en cap moment s'ha referit al padró, i que l'únic que diu és que "no pot ser que hi hagi persones en irregularitat jurídica".

En aquest sentit, Amorós ha demanat que "si no s'executa una ordre d'expulsió' contra els immigrants irregulars, "que se'ls deixi treballar". Per això ha demanat "una figura jurídica que, sense regularitzar-los, els empari".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA