Societat

Ridao acusa CiU de convertir en "delator" l'Ajuntament de Vic

El regidor d'ERC a l'equip de govern de la capital d'Osona no denunciarà els immigrants

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha acusat CiU de pretendre convertir en "delator" l'Ajuntament de Vic, després que l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, anunciés que comunicarà a l'Estat quan detectin que s'empadroni un immigrant en situació irregular. Ridao ha instat CiU a deixar "d'utilitzar la immigració amb interès partidista" i a subscriure l'acord que han signat tots els partits excepte la federació en què es comprometien a no utilitzar de forma electoralista la immigració.

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva republicana, Ridao ha fet una crida a CiU perquè subscrigui l'acord a què han arribat la resta de partits de l'arc parlamentari en què es comprometen a un "tractament responsable" de la qüestió de la immigració de cara a les eleccions.

Ha criticat que CiU, "de manera interessada, fa rebrotar una polèmica ja superada" i "torna a utilitzar la qüestió de la immigració amb interès partidista". Després d'alertar que els ajuntaments han d'acollir i integrar els immigrants, a més de "complir totes les lleis, les que obliqüen a empadronar i les que obliguen a donar a conèixer la realitat dels municipi a totes les institucions", ha avisat que "el que no pot fer l'Ajuntament de Vic, el seu alcalde en particular i CiU, que és qui impulsa aquest debat de manera espúria, és convertir l'Ajuntament de Vic en un autèntic Ajuntament delator", perquè és "irresponsable".

Per això, ha instat CiU a construir un missatge "orientat a buscar solucions, no a provocar incendis". Ha apel·lat a la "responsabilitat" tant de Vila d'Abadal com de CiU i d'Artur Mas, que va donar suport explícit a l'alcalde. Ridao veu una "intenció partidista" clara darrera aquesta polèmica.

ERC té un regidor a l'equip de govern de Vic, format per CiU, el PSC i els republicans. Es diu Joan López i s'ocupa, precisament, de l'àrea d'Acció Social, i ja ha anunciat que no denunciarà cap immigrant sense papers, encara que el detectin a l'oficina d'acollida, on l'any 2009 es van informar 2.065 estrangers, 871 dels quals volia saber com iniciar els tràmits d'empadronament. Cap empadronament es va denegar l'any passat i aquest any es continuaran aplicant els mateixos criteris, segons fonts d'ERC.

Per ara, l'alcalde no ha demanat al regidor d'ERC que denunciï els immigrants sense papers que passin per l'oficina de benvinguda, però hi ha altres àrees de l'Ajuntament que poden fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal

palamós
SOCIETAT

Nova protesta de ramaders contra l’os al Pirineu

Sort

Reobre la platja de la Nova Mar Bella

Barcelona

Nova campanya de la Coordinadora d’ONG per garantir el dret al padró

girona
infraestructures

Pimec calcula el cost laboral del darrer incident a Rodalies en 2,2 milions diaris

barcelona

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós