Societat

Duran rebutja la llei de l'avortament per inconstitucional

El president d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, assegura en un article al seu blog que la proposta de la ministra d'Igualtat sobre l'avortament mitjançant una llei de terminis és "inconstitucional i suposa l'avortament lliure fins a la setmana 22". Per a Duran, la norma "és contrària a la doctrina del TC", que en una sentència del 10 d'abril del 1985 entenia que el legislador pot prendre en consideració el "conflicte" entre els drets de la dona i la protecció de la vida.

A parer del polític democristià, d'aquesta sentència se'n desprèn que els drets de la dona no poden tenir la "primacia absoluta" sobre la vida del fetus. Al seu judici, la llei de terminis suposa "un frau estructural i sistemàtic" en la seva interpretació perquè és un reconeixement a l'avortament lliure de gestació. Duran també rebutja que les dones de 16 i 17 anys puguin decidir lliurement si segueixen amb la gestació o no.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.