Societat

Els bisbes creuen que Zapatero protegeix més "la flora o la fauna" que la vida humana

Nova campanya dels bisbes espanyols contra el govern de José Luis Rodríguez Zapatero per la reforma de la llei de l'avortament. El portaveu i secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan Antoni Martínez Camino, ha advertit que "la vida humana no ha de ser menys protegida que altres béns com la flora o la fauna".

Camino ha presentat aquest dilluns una campanya "a favor de la vida", amb el lema Protegeix la meva vida. El portaveu de la Conferència Episcopal ha indicat, fent referència a la reforma de la llei de l'avortament que estudia el govern espanyol, que "una llei que no protegeixi el dret a la vida es una llei injusta i sense caràcter de llei".

La campanya de comunicació durarà del 16 al 30 de març i s'exposarà en 1.300 panells publicitaris de 37 ciutats. A més, s'han imprès 30.000 cartells per a parròquies i centres catòlics de tot el país, i s'han començat a distribuir vuit milions de díptics informatius.

El projecte té com a protagonistes un home i un linx: sobre l'animal apareix el segell de protegit i sobre el nen la pregunta "i jo?". Sobre les dues figures, hi ha il·lustrades un conjunt d'imatges que mostren els diferents estadis d'un fetus en gestació i a la part inferior del cartell, el lema de la campanya.

Segons el portaveu de l'Església espanyola, la campanya pretén contribuir a "la il·luminació" i a "l'enfortiment" de la consciència de la gent sobre la necessitat de protegir la vida dels que naixeran.  El bisbe ha afegit també, que la vida és un bé que s'ha de protegir i que hi ha "moltes distorsions i falsedats sobre la vida dels que naixeran".

Donar veu als no nascuts
Martínez Camino ha explicat que el cartell i els panells publicitaris donen veu als que naixeran, ja que aquests no poden expressar-se i tenen dret a viure. "Si moltes especies animals tenen una alta protecció, fins i tot penal, per què s'ha de protegir menys la vida dels éssers humans que naixeran?", s'ha preguntat.
 
En tot cas, el religiós ha deixat clar que considera correcte que es protegeixi als animals en perill d'extinció i la biosfera, però  afegeix que aquesta sensibilitat ha de fer reflexionar sobre la necessitat de protegir més els éssers humans que naixeran. 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.