Societat

El experts recomanen l'avortament lliure fins a les 14 setmanes d'embaràs

El comitè d'experts convocat pel govern espanyol ha presentat aquest dijous l'informe previ a l'avantprojecte de llei de l'avortament, que proposa que la interrupció de l'embaràs sigui lliure fins la 14a setmana de gestació, i estableix un període de reflexió en què les dones rebran informació sobre els avantatges de tenir el fill. La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha dit que l'objectiu del seu govern no és fer una llei més permissiva, sinó "més segura" i sobretot "protegir les dones" perquè puguin interrompre l'embaràs "amb total llibertat" i en uns terminis "perfectament definits".

L'informe proposa que les dones que es vulguin sotmetre a una interrupció de l'embaràs en les 14 primeres setmanes no hagin de donar explicacions, i amplia fins a les 22 setmanes la possibilitat d'avortar si hi ha risc per a la mare o malformacions greus del fetus. En aquests últims casos, caldrà un dictamen emès amb anterioritat a la intervenció redactat per un especialista diferent del que practiqui la intervenció. Si es detecten incompatibilitats amb la vida no hi haurà límit de temps.

La ministra també ha afegit que cap dona que se sotmeti a un procés d'interrupció podrà ser condemnada a penes de presó, i per aquest motiu caldrà introduir canvis en el Codi Penal. L'informe també recomana reconèixer l'autonomia en la decisió a les noies a partir dels 16 anys sense la necessitat de l'autorització dels seus pares. A més, planteja que l'objecció de consciència no suposi un obstacle per a l'accés de les dones a aquesta prestació sanitària al sistema públic de salut.

Segons Aído, la nova llei serà "millor" que la vigent, i tot i que en aquesta qüestió "no es pot acontentar tothom', el govern espanyol "no pot en cap cas seguir criteris fonamentalistes de cap dels extrems". "Un govern responsable té l'obligació de proposar normes per a tota la ciutadania", ha dit. La ministra ha afegit que l'informe serà "un element essencial" per a la redacció de la llei. El govern espanyol n'estudiarà les conclusions en el consell de ministres que té lloc divendres i l'objectiu és presentar l'avantprojecte abans de l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cadaqués

Oposició a la construcció de pisos a l’actual camp de futbol

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya