Societat

nits de ponent

el pub 1 de mollerussa (5/8)

La democratització del gintònic

El pub 1 (pronunciïs One, en anglès, segons detallen els amos) ocupa un espai amb història en la nit de Mollerussa, en el lloc que havia ocupat en el passat l'antic Music, reconvertit amb els anys en el Panxito fins que fa tres anys els nous propietaris el van comprar, li van fer una cara nova i el van convertir en un lloc fantàstic on fer combinats a l'aire lliure.

El millor de l'1 és la seva terrassa. Els dies més fluixos d'entre setmana és l'únic que està obert, mentre que la pista descansa. A la terrassa s'hi arrepleguen parelletes de totes les edats i grups d'amics a la recerca d'un gintònic o d'un mojito generós que els propietaris preparen amb eficiència i professionalitat. La terrassa té una decoració curiosa: llums de Nadal envoltant els troncs dels arbres, les parets pintades amb unes ondulacions vagament psicodèliques, i els ganxos que en el passat servies per lligar les mules encara posats en alguns trams de paret. No hi falta el toc canalla d'un cartell electoral del Gitano de Balaguer penjant a la barra, ombrejat i amb dos colors com un Che Guevara de Ponent, portaveu de revolucions impossibles d'alcohol i d'altres substàncies més o menys legals.

Cal aturar-se en els còctels i combinats. Hi ha gent que fa molts quilòmetres i es vesteix amb els vestits més cars que té dins de l'armari per anar a cocteleries plenes de glamour a la part alta de Barcelona. Però a la terrassa de l'1 resulta que t'hi pots trobar breuatges de qualitat similar o fins i tot superior sense necessitat de treure's les xancles. Això és, sense dubte, la democratització del gintònic.

El local tenia les pretensions d'oferir música en directe i convertir-se en un dels principals focus de vida nocturna de Mollerussa, però fa temps que la tarima amb els altaveus i els instruments roman buida tot esperant temps millors. I és que muntar un local així a la Mollerussa del Big Ben és tot un repte a l'abast només dels més atrevits. La influència d'aquest gegant de la nit, que enguany compleix ja trenta-cinc anys, és massa gran com per permetre una gran proliferació de bars, tot i que el seu poder d'atracció també ha beneficiat alguns locals de la capital del Pla d'Urgell com a punt de recepció i primera copa d'alguns usuaris de la discoteca.

Ara Mollerussa, com la resta de ciutats del pla de Lleida, lluiten contra els efectes de la crisi també en el seu oci nocturn. Però mai s'hi veu una baixada espectacular com es pot haver vist, per exemple, a Balaguer. Igual que la comarca del Pla d'Urgell s'ha tornat en una terra experta en regular els cabals de l'aigua perquè n'hi hagi tant si ha plogut com si els pantans estan mig buits, també sembla que els canals de l'oci noctàmbul tinguin una mena d'autoregulació que eviti les sequeres i les inundacions. Són molts anys d'ofici.

ELS LAVABOS

6
Funcionals.
Petits, sense robar espai a la resta del local, no és el més fort del pub. Pensats amb criteris funcionals, per anar per feina i prou.

EL GINTÒNIC

8
Varietat.
Una dotzena de ginebres per escollir i uns bàrmans amb coneixement de causa garanteixen un producte de qualitat. A més de gintònics, el local ofereix una gran varietat de còctels i combinats. Només cal preguntar.

LA DECORACIÓ

7
Autèntica.
Simplicitat absoluta i detalls curiosos com la lluminària dels arbres de la terrassa. Ben aprofitat l'espai exterior, no hi ha falses pretensions sinó una austeritat que li dona un aire d'autenticitat que s'agraeix entre tants altres locals de cartró pedra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona