Societat

nits de ponent

QUIOS. LLEIDA (6/8)

Un racó ben dolç

La decoració i la qualitat dels combinats, cartes de presentació d'aquest local de la Zona Alta

Quios és una de les novetats lleidatanes en el sector de l'oci i l'hosteleria i amb molt encert presenta un local al carrer Aribau número 6, especialitzat en els combinats. Tot tipus de còctels i amb una àmplia gama de varietats en ginebres, tant de moda, però també de rons o whisky i molts altres assortits en aquest àmbit dels espirituosos.

Concretem. Una trentena de ginebres i vuit tòniques amb gustos diferenciats, whisky, bourbon, malta, vions i caves, una vintena de rons, i una quinzena de marques de vodka.

Però el beure no ho és tot i un dels principals encants del local és la presentació, tant de l'ambient del local com dels propis productes de la llarga carta.

Cada combinat s'elabora amb delicadesa, professionalitat i amb detalls. En funció del combinat, et pots trobar amb cogombre o regalèssia, per citar dos exemples, junt amb el licor, el refresc i els glaçons.

Però la sorpresa més dolça quan et serveixen la beguda és que et porten un petit bol amb llaminadures dolces. Ossets, coca-coles i similars que són un vici per a qui els agradi. Quios ha decidit esquivar la tradició dels fruits secs com a entreteniment entre xarrup i xarrup del combinat.

L'altra sorpresa agradabe i singular del Quios és la decoració. La façana està “tapada” amb parts de caixes o palets de plàstic, molt reconeguts al sector fruiter lleidatà.

A dins, dos ambients diferents: Un primer amb una cortina espectacular d'entrada feta amb dels plàstics tous que es posen a sota aquestes caixes de fruita i que s'enganxen unes amb les altres composant una curiosa cascada de formes.

Un segon ambient, més proper a la barra, té el sostre més curiós que un pot veure. Es tracta d'una col·lecció de quadres de la història de l'art clàssic, però penjats plans al sostre i que un s'ha de gairebé trencar el coll per veure'ls, però és tot un entreteniment. Més d'un, en escurar la beguda i pujar la barbeta fins al firmament se'ls haurà trobat per sorpresa.

Sofàs, butaques, bancs i tamborets, una diversa varietat d'espais per seure i fer-la petar tranquil·lament i amb una terrassa un pèl petita, però que a l'estiu és dels espais més buscats, tot i que s'ha quedat desert més d'un vespre a causa d'aquest estrany estiu més aviat fresc.

Obre cada dia de set de la tarda a dues de la matinada.

Per cert, Quios és una illa grega de l'Egeu on es creu que hi va viure Hipòcrates al segle cinquè a.c. Aquesta fou un matemàtic que va teoritzar i treballar sobre el quadrat i el cercle. És a dir, la quadratura del cercle. O el que és el mateix en sentit metafòric: buscar la perfecció i, en aquest cas, en uns combinats de qualitat. Que en gaudiu!

ELS LAVABOS

8
Singulars.
Molt correctes, tant el de dones com el d'homes, i amb parets de pissarra i un got amb guixos perquè cadascú hi escrigui el que vulgui. Hi ha de tot!

EL COMBINAT

10
Varietat.
Àmplia varietat en una carta que barreja els espirituosos més de moda amb els clàssics de tota la vida. La qualitat és alta i la presentació ho arrodoneix.

LA DECORACIÓ

9
Molt original.
Un dels trets característics d'aquest establiment de Lleida. Usa materials reciclats i els dóna una utilitat especial i espectacular. Els quadres penjats del sostre, una troballa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA