Cultura

Gol de dues dècimes

Comunicació

La factura de la pugna econòmica que mantenen el FC Barcelona i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pot ser, per a l’ens públic català, de dinar de plat, postres, cafè i puro: la pèrdua de la retransmissió del partit de tornada de quarts de final del Campionat de Copa que van disputar aquest dijous al Camp Nou el FC Barcelona i el RCD Espanyol va proporcionar al canal rival de TV3, Tele-5, dues dècimes en la quota de pantalla provisional del mes.

Així, en funció de les dades d’audiència procedents dels mesuratges d’ahir divendres i avui dissabte, TV3 pot perdre el lideratge definitiu del gener, que, fins dijous a dos quarts de deu del vespre, tenia assegurat amb un 99,9 per cent de probabilitats.

En l’àmbit dels còmputs diaris, TV3 va fer dijous una quota de pantalla del 14,2 per cent, que contrasta fortament amb el 21,9 per cent amb què se’n va anar a dormir Tele-5.

Això, introduït en el còmput mensual, fa que TV3 es mantingui en el 15,6 per cent de quota de pantalla en el pas de dijous a divendres i que el canal estatal passi del 15,3 al 15,5 per cent i se situï, per tant, a una única dècima de la primera posició i, per extensió, a la renovació d’un lideratge que ajorna la visualització de la bona resposta a les modificacions que està introduint TV3 en la seva graella.

En paral·lel a aquest fet, la decisió de Tele-5 de retransmetre el partit per al territori català sense tenir-ne cap mena d’autorització –el canal al·lega que va rebre trucades de persones a qui preocupava no poder seguir el partit– enriqueix aquesta nova miniguerra del futbol: MediaPro, que té els drets de club blaugrana, durà Tele-5 als tribunals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.