Cultura

TVC critica el Barça per traslladar el litigi judicial a les relacions institucionals

El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sàez, ha lamentat aquest divendres al Parlament de Catalunya que el FC Barcelona hagi traslladat el seu litigi amb Audiovisual Sport i Televisió de Catalunya a les relacions institucionals amb TV3, impedint les transmissions dels partits del Barça.

"Ens ha sorprès, i creiem que no es correspon amb les relacions entre dues institucions com el Barça i TVC", ha remarcat en resposta a diverses preguntes sobre la qüestió durant la comissió de control de la CCMA. "No té cap sentit -i així els ho hem expressat- traslladar aquest conflicte a l'àmbit informatiu i fins i tot al patrocini".

Sàez ha explicat que estan treballant per solucionar aquest conflicte, i ha recordat que la raó d'aquest conflicte radica en el fet que Audiovisual Sport (AVS), de qui TVC té el 20% del capital, té un deute amb el Barça de 29 milions d'euros.

Per aquest motiu, el FC Barcelona ha interposat una demanda contra Audiovisual Sport, però també contra TVC, ja que la televisió pública s'ha de responsabilitzar per contracte dels impagaments de la companyia audiovisual com a "garant solidari".

Sàez ha assenyalat que la CCMA ha reclamat a Audiovisual Sport "per totes les vies possibles" que pagui aquest deute. De fet, TVC ha denunciat Audiovisual Sport per exigir el pagament d'aquesta quantitat.

Mentre es resol el litigi, Barça i TVC busquen algun tipus d'aval bancari que garanteixi que la televisió sigui el garant solidari d'AVS, però fins ara no s'ha trobat una solució "mútuament satisfactòria".

Segons ha explicat Sàez, aquest aval podria servir per reprendre les emissions dels partits i el patrocini si el Barça ho accepta. El president del consell de la CCMA ha remarcat, però, que la televisió pública no assumirà el deute fins que la justícia fixi una quantitat i només en el cas que AVS no pagui.

Una altra conseqüència d'aquest litigi és que els periodistes de TV3 tenen "certes dificultats" per treballar en les instal·lacions del Barça. Segons Sàez, el club creu que ara només està obligat a facilitar la informació segons el que estableix la llei, mentre que abans es proporcionaven certes facilitats d'acord amb el "bon clima" existent entre les dues institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.