Política

Magdalena Álvarez anuncia que el TGV entrarà en servei el dia 20 en el tram Tarragona-Barcelona

La data és el 20 de febrer. El TGV entrarà en servei dimecres de la setmana que ve en el tram Tarragona-Barcelona, amb dos mesos de retard sobre el calendari previst pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda la ministra de Foment en una compareixença pública posterior a la seva reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla.

En una roda de premsa en què no s'han admès preguntes, Álvarez s'ha limitat a anunciar la data esperada i a disculpar-se amb els ciutadans pel "retard i les molèsties" causades per les obres, que han provocat contínues avaries a la xarxa de Rodalies i un esvoranc al Gornal que va obligar a tallar fins i tot el trànsit dels Ferrocarrils de la Generalitat. La ministra ha admès que, de fet, l'arribada del TGV estava prevista per al 2004 i que hi arriba amb tres anys d'endarreriment, però ha recordat que el seu gabinet només s'ha retardat dos mesos sobre el 21 de desembre. Sense referir-s'hi obertament, ha carregat les culpes dels tres anys de retard al govern de José María Aznar.

Álvarez ha volat des de Màlaga a Reus amb un vol privat per agafar el TGV a l'estació de Tarragona. Amb aquest tren en proves ha arribat a l'estació de Sants 35 minuts després d'haver sortit de Tarragona i s'ha traslladat al palau de la Generalitat per reunir-se amb el President, José Montilla. L'arribada de la ministra ha estat polèmica perquè no s'ha permès captar la imatge d'Álvarez baixant del tren en proves. El dia 8 de febrer va arribar a l'estació de Sants el primer tren TGV comercial en proves de l'últim tram de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona. Un dia abans havia quedat a punt l'electrificació de la catenària i els sistemes de senyalització dels 4,3 quilòmetres del tram del TGV entre Sants i l'Hospitalet, amb la qual cosa la línia Madrid-Barcelona ha quedat llesta en la seva totalitat per a la circulació en proves dels trens.

Crítiques de CiU
El president de CiU, Artur Mas, ha titllat d'"electoralista" la visita de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, a Barcelona i la seva reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla, i demana al PSOE "discreció" després d'haver sigut el "principal obstruccionista" de l'arribada del TGV a Barcelona i la seva connexió francesa.

En roda de premsa, Mas apunta que si el PSOE tingués un "mínim de vergonya" seria discret, ja que el "perjudici causat als ciutadans ha sigut molt gran" per culpa de les "presses" del president José Luis Rodríguez Zapatero i del seu "còmplice" Montilla perquè el TGV arribi a la capital catalana abans de les eleccions.

Per Mas, el PSOE hauria de ser ara "molt discret", "sense fer-se masses fotografies, i Zapatero no hauria de venir a agafar el TGV per posar-se una medalla que no li correspon ni a ell ni al PSOE".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.